Şemdinlide patlama!

Şemdinli'de patlama!

Polis otosunun geçişi sırasında...

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde askeri panzerin geçişi sırasında bomba yüklü aracın patlatılması sonucu 1 kişi hayatını kaybederken, 18 kişi yaralandı. 

Akşam saat 17.00 sıralarında ilçenin girişindeki eski polis kontrol noktası yakınlarında zırhlı aracın geçişi sırasında bomba yüklü araç, büyük bir gürültüyle patlatılmıştı. Patlamanın bir düğünün dağılması esnasında meydana gelmesi sonucu 11 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti, 18 sivil vatandaş yaralandı. 
 
Yaralılardan durumu ağır olan 3 kişi askeri helikopterle Van’a kaldırılırken; diğer yaralılar Hakkari, Yüksekova ve Şemdinli’deki hastanelerde tedavi altına alındı.
 
Hakkari Valiliği'nden açıklama
 
Hakkari Valiliği, Şemdinli ilçesinde polis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada, 11 yaşındaki bir çocuğun yaşamını yitirdiğini, 2'si ağır 18 kişinin yaralandığını bildirdi.
 
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Şemdinli ilçesinde saat 17.00 sıralarında, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait aracın, düğün yapılan bir alanın yakınından geçtiği sırada, bomba yüklü başka bir aracın patlatıldığını anımsattı.
 
Patlamada, düğüne katılan 11 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiğine, 2'si ağır 18 vatandaşın yaralandığına vurgu yapılan açıklamada, şöyle denildi:
 
'Bu kanlı eylem, bölücü terör örgütünün faaliyetlerinde, güvenlik kuvvetleri ile sivil vatandaşlar arasında bir ayrım yapmadığını açıkça göstermektedir. Hayatını kaybeden çocuğumuz için Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz.'
 
Açıklamada, patlama sonucu yaralanan vatandaşların askeri helikopterlerle uygun hastanelere sevk edildiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler