Şemdinlide PKK bozguna uğradı

Şemdinli'de PKK bozguna uğradı

Özel harekât polisi PKK’nın öncü timini imha etti

 

Hakkari'nin Şemdinli ilçesini hedef alan terör örgütü özel harekat polisi ile karşılaşınca bozguna uğradı. Son iki günde Şemdinli çemberinde çıkan çatışmalarda toplam 51 PKK'lı ölü ele geçirildi. Teröristlerin Şemdinli'ye baskın düzenleyeceği istihbaratını alan güvenlik güçleri bir hafta önce alarm durumuna geçti. 
 
ÖNCÜ BİRLİĞE ÖZEL DARBE 
Bağlar ve Zorgeçit köyünde önceki gün 5 askerin şehit olduğu saldırıdan sonraki operasyonlarda 16 PKK'lı ölü ele geçirildi. Dün ise, Derecik ve Umurlu köyünde yapılan saldırıda 1 asker şehit olurken, 5 asker ise yaralandı. Çatışmada 5 terör örgütü mensubu öldürüldü. Şemdinli'deki üçüncü saldırı girişimi de dün saat 20.30 sıralarında ilçe merkezinde gerçekleşti. Teröristlerin ilçe girişinde baskında kullanacakları silah ve roketleri bir araca yüklediği istihbaratını alan özel harekat polisi harekete geçti. 5 kişi olduğu belirlenen öncü terörist grup 360 derece dönen ve sürekli ateş imkanına sahip kobra aracıyla vurularak, etkisiz hale getirildi. Öncü birliğin yokedilmesi üzerine kaçmaya çalışan 25 terörist de özel harekat polislerinin elinden kurtulamadı. Şemdinli Kaymakamı Mesut Öztürk, ilçe merkezini basmak isteyen yaklaşık 30 teröristin etkisiz hale getirildiğini doğruladı. 
 
ŞEHİTLERE ASKERİ TÖREN 
Şehit astsubay Hüseyin Çetin, uzman erbaşlar Soner Özdemir, Mehmet Suay, İsmail Zengin ve İbrahim Yıldız için dün Hakkâri'de askeri tören düzenlendi. Törene Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Vali Orhan Alimoğlu katıldı. Cenazeler Van'a oradan da memleketlerine gönderildi.
 
Kaynak: sabah.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler