Şenol Güneş'ten şike davası için olay sözler

Şenol Güneş'ten şike davası için olay sözler

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, basın mensuplarıyla öğle yemeğinde buluştu ve önemli açıklamalar yaptı.

Açıklamalarında Şike Davası'nda verilen beraat kararına da değinen Güneş, "Hukuken aklanmış olabilirler ama bunun vicdanen yanıtı yok" yorumunda bulundu. A Milli Takım'ın 2016 Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı kazanması konusunda ise Güneş çarpıcı bir yorumda bulundu: Milli takımın başarısı sadece Fatih Terim'in değil...

İşte Şenol Güneş'in çarpıcı açıklamalarından satır başları;

GÖKHAN TÖRE'NİN KIRMIZI KARTI
Milli takımın gösterdiği performans hepimizi mutlu etti. Gökhan Töre'nin kırmızı kart gördüğü pozisyonu gördüm. Pek hoş bir görüntü değil. Gökhan ile konuştum, 'O pozisyonda ben de olsam kırmızı kart verirdim' dedim. Oyuncu pişman, üzgün. Çok mutlu bir şekilde dahil olmadı oyuna. Bu tip hataların ardından ders çıkarmak ve oyuncuyu daha iyi bir hale getirmek lazım. Futbol hatalar oyunu. Bu da hatalardan biri.

'BAŞARI SADECE FATİH TERİM'İN DEĞİL'
Milli takımın başarısı sadece Fatih Terim'in değil. Bu benim de başarım, diğer teknik adamların ve oyuncuların başarısı. Eğer oyuncu takımında çok kötü ise Fatih Terim ne yapacak? Benim şu an yönettiğim takımda da Bilic ve Samet Aybaba'nın payı var.

'HUKUKEN AKLANMIŞ OLABİLİRLER AMA BUNUN VİCDANEN KANITI YOK'
O döneme hiç girmek istemiyorum. Hukuk, adamlara göre yer değiştiriyorsa burada hukuk yoktur zaten. O zaman bir karar verildi ve bu karar doğru denildi. Şimdi başka bir karar verildi bu sefer de bu karar doğru deniliyor. Belki iki sene sonra yine değişecek. O zaman burada adaletten bahsedemeyiz. Hukukta belirsizlik olmaz bir yerde bir cinayet varsa katil vardır, ölü vardır. Burada gereğinin yapılması gerekir ölünün yerden kaldırılması gerekir. Hukuken aklanmış olabilirler ama bunun vicdanen yanıtı yok. Eğer ortada bir suç varsa bu yargılama sportif mahkeme de yapılmalı normal hukuki mahkemede yargılanmasını doğru bulmuyorum.

MİLLİ TAKIMDA DEVŞİRME SİSTEMİ...
Bunu milli takımda görev almış biri olarak söylüyorum. Futbolun şartları değişti, daha endüstriyel bir şekle büründü. Oyuncuya gidip para veriyorsunuz, milli takımla gidiyor bazen de sakat dönüyor. Madem kulüpler futbolculara para veriyor o zaman bu oyuncuları kullandıkları için milli takımın kulüplere para vermesi lazım. Ya da sakatlıklarında tazminat ödenmeli. Şunu da söyleyeyim devşirme sistemine sıcak bakmıyorum. Daha farklı modeller üzerine çalışılması lazım.

'KALECİ VE STOPER TRANSFERİ DÜŞÜNÜYORUZ'
Kalecilerin performansından memnunun. Ancak yine de kaleci bakıyoruz. Bu onlara güvensizlikten değil. Cenk'in gidişi bizi etkiledi.  Orta saha ile ilgili bir oyuncu talebimiz şu an belirsiz. Necip iyi dönüş yaptı. Tolgay ile Veli'nin ne vereceğini bilmiyorum. Duruma göre bakacağız. Stopere bir oyuncu bakıyoruz çünkü nı tip isimler var. Pedro bu takımın oyuncusu değil diye düşünüyorum.  Bu çocuklar kötü değil ancak bir eksiğimiz olduğu da gerçek.

'ÖNÜMÜZDEKİ 4 MAÇ ÇOK ÖNEMLİ'
Önümüzde 21 günde 6 maç var. Bunlardan 4'ü lig maçı, bu 4 maçı kayıpsız atlatırsak büyük bir ivme kazanırız. Ondan sonra lig yarışı ile ilgili bir şeyler söylemek mümkün.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler