Serdar Bahçeci'den yazılı açıklama

Serdar Bahçeci'den yazılı açıklama

"Çankırı'da şehrin merkezi çamur deryası" başlıklı haberimize Fen İşleri Müdürü Serdar Bahçeci'den yazılı açıklama geldi. Bahçeci vatandaşın yaşadığı sorunları 'gerçeği yansıtmıyor" (!) dedi.

Haberimizde yer alan iddialarla ilgili Fen İşleri Müdürü Serdar Bahçeci tarafımıza yazılı bir açıklama gönderdi. Bahçeci'nin açıklamaları şöyle:

"07.12.2018 tarihinde internet sitenizde yayımlanan 'Çankırı'da Yaşam kentin adıını Vatandaş Değiştirdi: Kabus Kent' başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığından haberin içeriğine yönelik tarafımca düzeltme gereğine ihtiyaç duyulmuştur.

İLGİLİ HABER
"Çankırı'da şehrin merkezi çamur deryası" - TIKLA

Çankırı Merkez Abdül Halik Renda Mahallesi Kartal Sokak ve Yaşam Kent sitesinin etrafındaki yolların çamur olduğu ve Fen İşleri Müdürlüğünün bu konuya duyarsız kaldığı yönündeki ithamlar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Şöyle ki haberde bahsedilen dilekçelerin belediyemize verilmesine müteakiben Yaşam Kentin etrafındaki yolların, İmar Müdürlüğünce verilen yol kotlarına uygun olarak açılabilmesi ve daha üst kademelerdeki yapımı devam eden binalara ulaşımın sağlanabilmesi için yer yer 3 metreye varan dolgular ve yarmalar yapılmak suretiyle yol yapım çalışmalarına başlanılmıştır. Dolgu ve yarma çalışmaları halen devam etmektedir. Dolgusu ve yarması tamamlanan yollarda ise doğalgaz firması ile Fen İşleri Müdürlüğünce görüşülerek doğalgaz hatları çektirilmiştir. Yine belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğünce İçme Suyu hattı, Kanalizasyon hattı ve Yağmur Suyu hattı döşenmek suretiyle yolların bir daha kazılmaması ve kamu kaynaklarının heba edilmemesi için altyapı işleri tamamlattırılmıştır. Bir ay gibi kısa bir sürede belediyemiz sorumluluğunda olan altyapı tesisleri tamamlattırılmış ancak devam eden inşaatların enerjisini sağlayacak elektrik hatları Bedaş tarafından henüz tamamlanmamıştır. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin çalışmaları devam etmekte olup kötü hava koşulları nedeniyle ara verilmiştir. Havaların düzelmesini müteakiben, bölgedeki vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli çalışmalar yapılacaktır.

Ancak haberde bahsedilen "Fen İşlerine ait araçların eski Belediye Başkanının yakını olduğu belirtilen müteahhide ait inşaatın fariyatının alındığı ve Fen İşleri Müdürü olarak şahsımın Eski Belediye başkanına şirin görünme adına böyle bir icraat işlediği" iddiası tamamen asılsız ve art niyetli bir yaklaşımdır. Bu iddiaların tarafımızca kabul edilmesi mümkün değildir. Zira s öz konusu inşaatın bitme aşamasına geldiği hafriyatla ilgili bir işinin olmadığı ayrıca şehir imar planları incelendiğinde bahse konu inşaatın üç tarafının yol olduğu ve bu yolların dışında başka bir hafriyat çalışması yapılmadığı görülecektir. Çalışması devam eden yollar sadece bu binaya değil çevredeki bütün inşaatlara ulaşım sağlayacaktır. Ancak tarafımıza hiç sorulmadan ve bilgi alınmadan gerçeği yansıtmayan bu tür haberler yapılması kişi onurunu ve itibarını zedelemektedir. "Çamur at izi kalsın" anlayışıyla şahsımın ve kurumumun yıpratılmasına izin vermeyeceğimizin, Fen İşleri Müdürü olarak bugüne kadar hiçbir kişi ve kuruma menfaat sağlamadığımızın, yaptığımız çalışmalarda kamunun menfaatlerinin ön plana alındığının, günü kurtarmak ve birilerine "ŞİRİN" görünmek için değil kalıcı işler yapmanın gayretinde olduğumuzun kamuoyunca bilinmesini isterim.

Serdar BAHÇECİ
Çankırı Belediyesi Fen İşleri Müdürü"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler