Sevda Karaali'den bomba açıklama!

Sevda Karaali'den bomba açıklama!

Çankırıspor Kulübü Başkanı Sevda Karaali yaşanan tartışmayı genişletiyor... Karaali yaptığı yazılı açıklama ile konuşulmayanları konuştu...

Çankırıspor Kulübü Başkanı Sevda Karaali'nin Twitter'da yaptığı açıklamaların ardından, bölge milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz'in 'ortak yazılı' açıklaması gelmişti... 

Milletvekillerinin yaptığı açıklama ile birlikte Çankırı gündemi yaşanan tartışmaya odaklandı. Ve bir yazılı açıklama da Çankırıspor Kulübü Başkanı Sevda Karaali'den geldi...

Karaali yaptığı açıklamada " Çankırı YARENİNE yakışıyor mu şehrinin kulübü için fedakarlık yapan, gece gündüz uğraşan, her yerde her platformda Çankırı'yı tanıtan, taşıyan ve bundan da gurur duyan bir ÇANKIRI KADINI'nı karalamak?" dedi. İşte o açıklama:

"03.09.2014 tarihinde sosyal medyada Çankırı ilimizde yapılan Gençlik Spor yatırımları ile alakalı gerçeği yansıtmayan tamamen iftira ve karalamadan oluşan beyanlarla karşılaştık. 

“Tüm Türkiye ölçeğinde değerlendirildiğinde tarihin en fazla yatırım ve tesisleşme hamlesini yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesinden Çankırı kaç tl'lik spor yatırımı almıştır? Lütfen illerin yatırım sıralamasındaki Çankırı'nın yerini bizimle paylaşın. Her şehire, hatta her ilçeye spor yatırımları yapılırken bizim şehrimize ne katkı sağladığınızı rakamlarla paylaşın. Bizi yuvarlak cümlelerle değil net RAKAMLARLA aydınlatın. Size iftira atmak, sizi karalamak bu bizim işimiz değil. Biz AK Parti'nin altın çağını yaşattığı TÜRKİYE'de hakkımız olanı istiyoruz. 40 yıldır yapılmayanlar bizi ilgilendirmiyor. Biz 12 yılda her ile yapılan muhteşem hizmetlerden neden bu kadar az faydalandığımızı soruyoruz. Tek başına bu sorunun cevabı bile söylemlerimizin iftira ya da karalama olmadığının açık göstergesidir.

Sn. Vali gelene kadar 1960 yıllardaki soyunma odalarını, ilçelerdeki spor tesislerini hangisini gündeme getirdiniz? Bugün Çankırı Atatürk Stadı dışında profesyonel maç oynanacak 1 tane nizami sahamız yok neden? Hemen hemen her şehirde ve şehirlerin 3-5 ilçesinde mükemmel stadlar, tesisler varken neden bizimkiler harabe halinde?

Herkes hakkı olanı yatırım olarak isterken, hiçbir bakandan, bürokrattan çekinmeden, ısrarla üzerine giderken neden biz bir kere söyleyip geri duruyoruz?

Sosyal medya ortamından şahsımıza ve makamımıza saldırmak suretiyle; AK Parti Hükümetimizin son 4 yılda Çankırı’mızda sporun gelişmesi ve gençlerimizin sosyalleşmesi amacıyla yapmış olduğu ekte ayrıntılarıyla sunmuş olduğumuz yatırımlar görmezden gelinmiştir. 

AK Parti'nin tüm ülkedeki yatırımlarını görmezden gelmek için aptal olmak lazım. Partiye gönül verip, defalarca aday adayı olmaktan onur duyduğum, Sn. Başbakanın pek çok defa kabulüne nail olup, siyasette erkek egemenliğine rağmen biz kadınlara verdiği destekten dolayı her fırsatta teşekkür eden birisi olarak bana  böyle bir etiketi ancak “Beni sürekli rakip görüp, her fırsatta karalamaya çalışan zavallılar yapabilirdi” 

Çankırıspor Kulübü koltuğunu kendi çıkarları için işgal eden şahıs; şahsi işlerine alet olmayan ve 4 yıldır Çankırı’ya hizmet için gecesini gündüzüne katan bizlere çamur atarak...

Sn. Vekiller beni başkasıyla karıştırmayın. Ben sizden ne iş ne aş ne de ihale istemedim. Ne yatırım için bedava arazi, ne mera, ne hara, ne çiftlik, ne benzinlik, ne imar ne de başka bir şey istemedim. Halka hizmet için maaşta almadım. Aksine Ankara'da ve Türkiye'nin her yerinde yaptığım ticaretimden kazandığımla bu kulübe can verdim. Sizin Belediye imkanlarıyla yürütmekte zorlandığınız, bir çivi bile çakamadığınız kulübün yükünü omuzlandım. Bugünkü sitemim ise; Beş yıldır gezdiğim 60 şehir, 17 ilçe deki sportif yatırımların Çankırı'da neden olmadığı ve bizim şehir stadımız dışında neden başka bir sahamızın olmadığını sormaktır. Biz yeni bir sezona neden ilçemizdeki bir stadda maç oynayarak başlayamıyoruz?

Üstelik bu şehirlerin pek çoğundan daha fazla AK Parti'ye oy veren bir seçmen kitlesi varken neden hizmet bu kadar geride?

Ayşegül İslam, Nurettin Canikli, Mevlüt Çavuşoğlu, Fatma Şahin, Sadullah Ergin, Binali Yıldırım, Feramus Üstün ve daha bir çok milletvekili şehirlerinin kulüplerinin tesisleşmesine destek olurken Kulüp Başkanlarının şahsi çıkarlarına mı destek oldular yoksa şehirlerine yatırım mı yaptılar? 

Sevda Karaali beş yılda yoktan bir kulüp ortaya çıkardı. Her fırsatta söylüyoruz Sn. Başbakan'dan, Sn.Bakan Nimet Çubukçu'dan, Sn.Bakan Mehmet Şimşek'ten Allah razı olsun. Bizim samimi gayretlerimize hiçbir bürokratik ve siyasi engel çıkarmadan destek oldular bize ve Çankırıspor kendi gayretleri, Çankırılılar'ın destekleriyle bugünkü tesislerine kavuştu. Sn. Valimizin spora katkılarını inkar edemeyiz, sınırlı imkanlarla hep sporun yanında oldu. Kimlikleri, kişilikleri hiç dikkate almadan, bir devlet adamı vakarıyla “BEN ÇANKIRI'YA HİZMET EDERİM, GERİSİ BENİ İLGİLENDİRMEZ” demeyi hep bildi ve uyguladı. 

Siz ne yaptınız? Çankırıspor'un saha yapımı için biriniz usulen bizimle bakana geldi, öbürünüz yardımı engelledi. Olmadı iftira, olmadı karalama. Çankırı YARENİNE yakışıyor mu şehrinin kulübü için fedakarlık yapan, gece gündüz uğraşan, her yerde her platformda Çankırı'yı tanıtan, taşıyan ve bundan da gurur duyan bir ÇANKIRI KADINI'nı karalamak?

Neden mertçe diyemiyorsunuz “Bizim Bakana gücümüz, nazımız yetmedi, olmadı destek sağlamayamadık tesislere, kusura bakma, başının çaresine bak” diye. Ama o zaman kendi beceriniz çıkar ortaya oysa çamur at izi kalsın daha kolay. Hem kendinizi kenara alın, hem bizi karalayın. Bu kadar emeğe ve gayrete buna müsaade edersem o zaman işte kendi ahlak ve edep duygularımdan şüphe ederim.

Sn. Vekiller; Siz birbirinizle uğraşırken, pek çok işi mundar etmekte uzman oldunuz. Kendi içinizde itilafa düşüp, şehrin iktidar nimetlerinden sınırlı olarak faydalanmasına yol açtınız. Olmadı kendinize rakip gördüğünüz insanlara da ortak karalama kampanyası yaptınız. Biz kendi alanımızda yorumlayabiliyoruz bunu. Yani sportif yatırımlarda. Her Çankırılı kendi hizmet alanında sizin performansınızı ölçerse zaten gerçek çıkar ortaya.

Çankırı için herkesle her ortamda hakkımızı ararız. Önce insanca, dostça, samimice ama bu duygularımız farklı değerlendiriliyorsa gözümüzü budaktan, lafımızı da vekilden sakınmayız. Çünkü doğru tektir ve bizim kavgamız kendi menfaatlerimiz için değil, Çankırı içindir. Bunu da beş yıllık icraatlarımız ortaya koymuştur. Siz bu şehri temsilen para kazanırken, biz bu şehir için para harcadık ve hala harcıyoruz. 

"... Kendi noksanlığını ve kavgacı kişiliğini seçilmiş milletvekillerine mal etmek suretiyle gündemi saptırmakta ve kendi başarısızlığını birilerine ihale etme arayışı içerisine girmektedir.

"... Çankırıspor Kulübü yöneticiliği görevini devraldığı günden bu yana çevresi ile kurduğu ilişkiler ve sergilediği yöneticilik yapısıyla sürekli olarak etrafı ile kavgacı bir görüntü vermesi ve makul olmayan taleplerinin karşılanmaması..."

BU MAKUL OLMAYAN TALEPLERE AÇIKLIK GETİRMELERİNİ RİCA EDİYORUM İKİ VEKİLDEN DE?

ZİRA BEN SİZLERDEN; EV, ARABA, ARSA, İMARDA KAT ARTIRIMI, ÇİFTLİK ARAZİSİ, FABRİKA HİSSESİ Mİ İSTEDİM?

YOKSA; ŞEHİR STADININ YENİLENMESİ, İLÇELERİN STADLARININ BAKIMININ YAPILMASI, ALTYAPILARIN GÜÇLENDİRİLMESİ İÇİN ULAŞIM VE DİĞER İMKANLARIN İYİLEŞTİRİLMESİ, ANTREMAN SAHAMIZIN YAPIMINDA BÜTÜN KULÜPLERE SAĞLANAN İMKANLARIN BİZE DE SAĞLANMASI MIDIR? 

"Makul olmayan isteklerimiz nedeniyle böyle bir üslup içerisine girdiği tarafımızca bilinmektedir. Bizler hiçbir şekilde edep ve hayadan yoksun bir lisanla kendisine karşılık vermeyeceğiz. Ancak Çankırı kamuoyunun da bir kısım hususları bilmesinde kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından fayda görüyoruz. Bizler göreve geldiğimiz günden itibaren Çankırı Merkez başta olmak kaydıyla tüm ilçelerimize ekte görüntülerini de paylaştığımız Spor Tesislerini kazandırmanın gururunu yaşamaktayız. Son 4 yıl içerisinde ilimizde yapılan spor tesis yatırımları geçmiş 40 yıldan daha fazla olup ihale aşamasındaki yatırımlarla birlikte hemen hemen hiçbir ilçemizin ve Merkez'in spor tesisine yönelik acil bir ihtiyacı kalmamıştır."

Hal böyle olmasına rağmen bunları görmemezlikten gelmek kişinin düştüğü haleti ruhiyetinin hangi boyutta olduğunun açık göstergesidir. Sayın Başkana tavsiyemiz kendisine tevdi edilmiş olan kulüp başkanlığı görevini Çankırı hanımefendisine yakışır bir olgunlukta ve vakarda gerçekleştirmesidir. Üslup ve davranışlarında bir hanımefendi zarafetini gösterdiği takdirde her zaman Çankırı Spor Kulübü'nün destekçisi olacağımızı ancak..."

SN.VEKİLLER BİZ KİMSEYİ TEHDİT ETMEDİK ETMEYİZ. BİZ ELİMİZDEKİ İMKANLARI İNSANİ VE SAMİMİ İLİŞKİLERİMİZLE HAYATA GEÇİRİRİZ. HER TÜRLÜ ENGELLEMELERE RAĞMEN YAPTIKLARIMIZ ORTADADIR. SİZİN ÇORBADA DÜN TUZUNUZ YOKTU, YARIN DA OLMAYACAK. ŞAHSIMIZA HAKARET ETME, SAĞDA SOLDA KONUŞMA HAKKINI SİZE KİMSE VERMİYOR. BİZ SİZİ İŞ YAPMAK ÜZERE VEKİL TAYİN ETTİK, SONUÇLANDIRAMADIĞINIZ İŞLERDE TALEP SAHİPLERİNİ KARALAMANIZ İÇİN, BAŞKA ŞEYLER YAPMANIZ İÇİN DEĞİL. BİZE AİLEMİZ EDEBİ DE HANIMEFENDİLİĞİ DE ÖĞRETTİ Kİ TÜM TÜRKİYE'DE SAYGI VE HÜRMETLE KARŞILANIP AĞIRLANIYORUZ. ENDİŞENİZ OLMASIN.ÜSTELİK BİR DE FAZLADAN “KİMSENİN YÜZÜNE SÖYLEYEMECEĞİN SÖZÜ ARKASINDAN KONUŞMA” ÖĞÜDÜ DE HAYAT FELSEFESİ OLARAK BENİMSETİLDİ. 

"Şantaj ve tehdite karşı hiçbir zaman taviz vermeyeceğimizi özellikle belirtmek isteriz. Hayata bakışımızda, siyaset yapış tarzımızda ve üslubumuzda farklılıklar olabilir. Ancak konu Çankırı’ya hizmet olduğu andan itibaren hiçbir şekilde ayrı düşüncede olmamız bir yatırımı eksik bırakmamız söz konusu olamaz. Son 10 yılda ve özelikle son 3,5 yılda Çankırı’nın her alanda yaşadığı değişim ve dönüşüm milletimizin gözü önündedir. Yapılanları halkımızın takdir ettiğinin en güzel ispatı da 30 Mart yerel seçimleri ile 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarıdır. Çankırı’nın girilmedik köyü yatırım yapılmadık ilçesi kalmamıştır. Çankırı halkının bize olan desteği devam ettiği müddetçe halkımıza hizmetimizi de engelleyemeyecektir.

Hal böyle olmasına rağmen gerçeği yansıtmayan beyanlarla ve iftiralarla amaçlananın ne olduğunu da milletimizin takdirine sunuyoruz. Esnafı, sporcusu, taraftarı ile Çankırı Spor'a gönül veren hemşehrilerimizin vicdanının sesi olmaya her daim devam edeceğimizi ve Çankırı ismini yüceltmenin görevimiz olduğunu bilinci ile hareket ettiğimizi saygı ile KAMUOYUNA DUYURURUZ."

2004 YILINDAN BERİ AK PARTİ'YE GÖNÜLDEN İNANAN VE HER ZAMAN TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE OY VEREREK BUNU ISPAT EDEN ÇANKIRILI; TÜRKİYE ÖLÇEĞİNİN ALTINDA HİZMET ALMAYI HAK ETMİYOR. SINIRSIZ KAYNAKLARDAN BU KADAR VASAT BİR ŞEKİLDE FAYDALANIYORSAK; EKSİKLİK İSTEYENDE Mİ, VERMEYENDE Mİ BU DURUMU ÇANKIRILI GÖZDEN GEÇİRMELİ. 

BİZ SPORTİF YATIRIMLAR VE SPOR ADINA GÖZDEN GEÇİRDİK VE MAALESEF BİZDEKİ KARNELERİ SINIFTA KALDI.

AYRICA DOSTLARIN BİLİP ÜZÜLDÜĞÜ, DÜŞMANLARINSA SEVİNİP KINADIĞI “KAVGA” GERÇEĞİNİ BİZİM SAYEMİZDE; BİR BASIN AÇIKLAMASINDA BİLE OLSA BİR KENARA BIRAKIP SİZLERİ BİRLEŞTİRMEYİ BAŞARDIĞIMIZ İÇİN KENDİMİZLE GURUR DUYUYORUZ."

SEVDA KARAALİ: SU AKAR ÇANKIRILI BAKAR!
Çankırıspor Kulübü Başkanı Sevda Karaali yazılı açıklamasına ek olarak Sözcü18 Haber Merkezi'ne yaptığı açıklamada "Çankırı'daki STK Başkanları ve yöneticilerine sesleniyorum; Her STK başkanı kendi kulvarında geride bırakılan 3.5 yıllık süreçle ilgili sayın milletvekillerine karne notu vermelidir. Görelim bakalım sayın vekiller göreve geldiklerinden bu yana kendilerine harcadıkları mesainin dışında Çankırı'ya ne kadar mesai harcamışlar?" dedi...

Bilginize: Yazılı açıklamada 'italik' yazı bölümleri milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz'in yaptığı yazılı açıklamadan alıntıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler