Sevgilimi evlenmek istediği için öldürdüm

"Sevgilimi evlenmek istediği için öldürdüm"

Mehmet Şükrü Özbilgin’in dün sabah ormanlık alanda cesedi bulunan 19 yaşındaki Aynı Zeliha Çakılkaya’yı, kendisiyle evlenmek istediği için öldürdüğünü itiraf etti.

Adıyaman’da, dün sabah ormanlık alanda yürüyenler genç bir kızın cesediyle karşılaştı. İhbar üzerine gelen güvenlik güçleri, olay yerinde inceleme yaptıktan sonra üzerinde kimlik bulunmayan genç kızın cesedini otopsi için morga gönderdi. Bir süre sonra yapılan araştırmada cesedin, tekstil işçisi 19 yaşındaki Aynı Zeliha Çakılkaya’ya ait olduğu saptandı. Yakınlarının ifadesine başvuran polis, çalışma arkadaşlarından genç kızın sevgilisi ile sık sık tartıştığı bilgisine ulaştı.

BIÇAĞIYLA TESLİM OLDU
 
Yapılan otopsisinde dövüldüğü ve 5 yerinden bıçaklandığı belirlenen genç kızı öldürmesinden şüphelenilerek aranan sevgilisi 19 yaşındaki Mehmet Şükrü Özbilgin, dün akşam saatlerinde polise teslim oldu. Suç aleti bıçak ile polise gelen Özbilgin, sevgilisini tartıştıktan sonra bıçaklayarak öldürdüğünü ve pişmanlık duyarak teslim olduğunu söyledi.
 
EVLENMEK İÇİN BASKI YAPTI, KENDİMİ KAYBETTİM
 
Polise teslim olduktan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan Mehmet Şükrü Özbilgin, çalışmadığını ve öldürdüğü Çakılkaya ile yaklaşık 1 yıldan bu yana birbirlerini söyledi. Sevgilisiyle sık sık evlilik konusunda tartıştıklarını öne süren Mehmet Şükrü Özbilgin, polise verdiği ifadesinde şöyle dedi:
 
"Zeliha ile 1 yıldır sevgiliyiz. Zeliha evlenmek istediğini söyledi, ben de buna sıcak baktım. Ama son dönemlerde bu konuda bana baskı yapmaya başladı. Kendisine yaşımızın genç olduğunu ve erken karar vermemizin yanlış olacağını söyledim. Fakat o tavrından vazgeçmedi. Dün sabah telefonla görüştükten sonra ormanlık alanda buluştuk. Yine evlilik konusunu açtı ve aşırı baskıcı davrandı. Kendisine düşüncelerimin aynı olduğunu, baskıcı tutumundan dolayı evlenmek istemediğimi söyleyince bana hakaret etmeye başladı. O an kendimi kaybettim ve üzerimdeki bıçak ile vurmaya başladım. Öldüğünü anlayınca korkup kaçtım, pişman olunca da polise teslim oldum."
 
TUTUKLANDI
 
Mehmet Şükrü Özbilgin, polisteki sorgusunun tamamlanmasının ardından öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. Yoğun güvenlik önlemi alınan adliyeye, saldırıya maruz kalma ihtimali üzerine polisler şüpheli Mehmet Şükrü Özbilgin’e polis yeleği giydirerek getirildi. Adliye girişinde gazetecilerin sorularına yanıt vermeyen Mehmet Şükrü Özbilgin, Cumhuriyet Savcısı’na ifade verdikten sonra sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından ’Kasten adam öldürme" suçundan tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler