Şevket Demirel hayatını kaybetti

Şevket Demirel hayatını kaybetti

Süleyman Demirel'in kardeşi Şevket Demirel 90 yaşında yaşamını yitirdi.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in kardeşi işadamı Şevket Demirel (90) yaşlılığa bağlı hastalıklardan dolayı tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi’nde bu gece yaşamını yitirdi. Şevket Demirel’in cenazesinin havayoluyla Isparta’ya getirilerek, Atabey ilçesine bağlı İslamköy’deki aile kabristanında toprağa verileceği açıklandı.

ŞEVKET DEMİREL KİMDİR?
1926 doğumlu Şevket Demirel 1950 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 1950-1954 yılları arasında Karayolları Genel Müdürlüğü'nde Etüd Ekip Şefi ve Merkez Proje Grup Şefi olarak görev aldıktan sonra, 1954-1956 yılları arasında askerlik görevini yerine getirdi. 1956 yılında kuruculuğunu üstlendiği Terakki Kollektif Şti.'de 1995 yılına kadar Hissedar ve Müdür olarak görev aldı. 1969 yılında kuruculuğunu üstlendiği Orma A.Ş.'de (Orma Orman Mahsülleri Entegre San. ve Tic. A.Ş.) Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Aza olarak görev aldı. 1969-1970 yılları arasında Haymak Döküm ve Fitings Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. 1970 yılında kuruculuğunu üstlendiği Göltaş Göller Bölgesi Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Murahhas Aza görevini yürüttü. 1990 yılından beri Elmataş Puccinelli Göller Bölgesi Meyve ve Sebze Değ. San. Tic. A.Ş.'de, 1991 yılından beri ise Elma-su Elma ve Diğer Meyveler Özü Suları San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürdü. 1996 yılından beri Orkav Orman ve Tarım Sanayi Hammadde Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Aza görevlerini yürütüyordu. Demirel, 2008 yılından beri de Göltaş Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Azası'ydı.

Çalışma hayatının yanı sıra 1958-1959 yıllarında Demokrat Parti Isparta İl Başkan Yardımcısı ve İl Başkanı, 1961-1980 yılları arasında Adalet Partisi Isparta İl Başkanı göreviyle siyaset hayatında da yer aldı. Diğer taraftan, 1984-1986 yılları arasında Isparta Kuruculuğunu üstlendiği Türk Kara Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın Müteşebbis Heyet Başkanlığı, 1984 yılından beri Isparta Yüksek Öğretim Vakfı Başkanlığı, 1997 yılından beri Türk Eğitim Derneği Isparta Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Eğitim Taahhüt ve Tic. A.Ş. Kurucusu ve Başkanlığı görevini yürüten Şevket Demirel, 1987-1995 yılları arasında Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nda Meclis Başkanlığı yaptı. 2009 yılından beri kuruculuğunu üstlendiği Demirel Vakfı'nda Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüten Demirel’in çeşitli alanlarda aldığı ödülleri ve kendisi tarafından kaleme alınan dört adet kitabı bulunmakta. 9. Cumhurbaştanı Süleyman Demirel’in küçük kardeşi olan Şevket Demirel evli ve dört çocuk babasıydı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler