Sibel Turnagöle gözaltı şoku!

Sibel Turnagöl'e gözaltı şoku!

Güzel sanatçının eşi Mehmet Çelik, 6 çalışanı ile birlikte gözaltına alındı.

Sibel Turnagöl'ün eşi Çiftkurtlar Otomotivin sahibi Mehmet Çelik, Amerika Birleşik Devletleri'nden ithal edilen otomobillerin fiyatlarını düşük gösterdiği bu yolla devleti vergi kaybına uğrattığı gerekçesiyle 6 çalışanıyla birlikte gözaltına alındı

İstanbul Mali Polisi, Çiftkurtlar Otomotiv’in sahibi Mehmet Çelik ile 6 adamını ABD’den ithal edilen otomobillerin fiyatlarını düşük gösterip devleti milyonlarca lira vergi kaybına uğratmaktan gözaltına aldı.
 
Çiftkurtlar Otomotiv’in sahibi Mehmet Çelik’in dün sabah İstanbul’daki evinde gözaltına alınmasına neden olan soruşturma, iki yıl önce narkotik operasyonu ile başladı. Tilki Selim lakaplı Selim Işık’ın yakalandığı operasyonda Hummer marka lüks aracına da el konulmuştu. Özel yapım zırhlı olan bu araç Mali Polis’in dikkatini çekti. Yapılan incelemelerde aracın Amerika’daki ithalatçı firması belirlendi. Hemen Amerikan Narkotik Polisi DEA ile irtibata geçilerek bu firmalar hakkında bilgi istendi.
 
Özel ekip ABD’ye gitti
 
Mali Şube’de görevli bir ekip Amerika’ya gitti. Türkiye’ye Hummer başta olmak üzere lüks araç ihrac eden firmaların evraklarına DEA el koyup Türk polisine verdi. 50 koli evrak ile İstanbul’a dönen Mali Polis bu araçları Türkiye’ye getiren lüks oto galerilerini tek tek belirledi.Organize vergi kaçakçılık biriminden uzmanlar, Mali Polis ve gümrük müfettişlerinden oluşan özel ekip, lüks otomobil galerilerilerinin milyon dolarlık vurgun yaptıklarını belirledi. Toplam 53 galerinin nasıl vurgun yaptığı tek tek ortaya çıktı.
 
Araç başına 139 bin lira yolsuzluk
 
Buna göre 53 galeri, ABD’deki firmalara lüks otomobil siparişi verdi. Bu araçlar ABD’den çıkarken gerçek evrakları ile işlem yapıldı. Ancak Türkiye’ye geldiğinde sahte evraklar devreye girdi. Vergiler hariç tanesi 216 bin TL’den alınan araçlar Türk gümrüğünde ise 98 bin 100 lira gösterildi. Vergi dairesine ise aynı aracın fiyatı 75 bin lira olarak bildirildi. Böylece devlete sadece 80 bin 658 lira vergi ödendi. Sahte evraklar olmasa galerilerin her araç için 139 bin 662 lira daha fazla ödemesi gerekecekti. Devlet büyük zarara uğratıldı.
 
53 galeri sahibi sorgulanacak
 
53 galerinin sahiplerinin tek tek adliyeye çağrılacağı, evraklarına da el konulacağı bildirildi. Bu galerilerden usulsüz yöntemlerle ithal edilen araçları satın alan yaklaşık 250 kişi de ifade verdi. Aralarında sanatçı, futbolcu, televizyon programcısı ve tanınmış iş adamlarının da ifadesi alındı. Bu kişilerin satın aldıkları araçlara da devlet el koyacak. El konulan araçların paraları da devleti zarara uğratan galericilerden tahsil edilecek. Polis, belirlediği çok sayıda araca satılamaz şerhi koydu. İlk olarak da bir galerinin 4 ortağının adliyeye çağrıldığı, 3 araçlarına el konulduğu belirtildi.
 
İstanbul’a gelmesi beklendi
 
Bu çalışmalar sürerken dün polis Çiftkurtlar Otomotiv’e operasyon düzenledi. ABD’nin Uyuşturucu Yönetimi Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan operasyon sırasında yurt dışında bulunan Çiftkurtlar Otomotiv’in sahibi Mehmet Çelik’in yurda dönmesi beklendi. Dün sabah yurt dışından İstanbul’a gelen Çelik, evinde gözaltına alındı. Şirketin 6 çalışanı da gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şüphelilerin sorgusu sürüyor.
 
Kaynak: gazetevatan.com - SAVAŞ AKIN/ VATAN İSTİHBARAT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler