‘Sıfırlama tapeleri’ni sıfırladılar!

‘Sıfırlama tapeleri’ni sıfırladılar!

Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşmaların Ekşisözlük'te paylaşılması yasaklandı.

2 yıl önce 24 Şubat günü yayınlanan ve Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen “Sıfırlama” tapelerinin Ekşisözlük adlı sitede paylaşılmasına Mahkeme kararıyla yasak getirildi.

İki yıl önce 24 Şubat 2014 günü internette yayınlanan ve dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ve “Sıfırlama tapeleri” olarak bilinen konuşmalar-yorumlarla ilgili Ekşisözlük sitesine yasak geldi. Aynı konuyla ilgili sitede yer alan "The Independent” başlığı altındaki yorumlar da yasak kapsamına alındı. Bu sitelere erişim yasağı uygulanacak.

Kayıtların yayınlanmasından tam iki yıl sonra getirilen yasağa, İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği karar verdi. Kararda, “İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği’nin 2016/1241 d. İş sayılı ve 24.02.2016 tarihli kararı uyarınca bu başlıkta yer alan içeriklere erişimin engellenmesine karar verilmiştir” denildi.

24 Şubat 2014 tarihinde Ekşisözlük’te açılan ‘RTE, Bilal Erdoğan ses kaydı’ başlığında Tayyip Erdoğan ve Bilal Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen ses kaydında, 17 aralık 2013’te Erdoğan’ın oğlu ile konuştuğu ve evden paraları çıkarmasını istediği iddia ediliyordu.

Ekşisözlük’teki ”The Independent’ın sıfırlama tapesini yayınlaması” başlığında ise 17 Şubat 2016’da Independent gazetesinde Erdoğan ve Bilal Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen konuşmalar yer almıştı.

YUSUF YERKEL DE SİLDİRMİŞTİ
Soma’da madenci yakınını tekmelemesiyle gündeme gelen Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel de, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nde, Ekşisözlük’te kendisi hakkında yazılan yorumları sildirmişti. Yusuf Yerkel’le ilgili kararı Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler