Şike davasında son dakika kararı

Şike davasında son dakika kararı

Başkan Aziz Yıldırım, yeniden yargılandığı ‘futbolda şike’ davasında savunmasını yaptı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında olduğu 6 kişinin yeniden yargılandığı dava ile Yargıtay tarafından bozulan 31 sanıklı dava birleştirilmesine karar verildi.

Şike Davası kapsamında hakkında yeniden yargılanma kararı verilen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi bugün hakim karşısına çıktı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanık ve avukatlarının savunmaları alındı.

Ardından, duruşma savcısı Abdullah Mirza Coşkun, bu dava ile sanıkları arasında Mecnun Otyakmaz ve Serdal Adalı'nın da bulunduğu, Yargıtay'ın bozduğu 31 sanıklı dava arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğu gerekçesiyle, iki davanın birleştirilmesini istedi.

Aziz Yıldırım'ın avukatları ise dava dosyalarının hukuki statüsünün farklı olduğunu belirterek birleşme talebinin reddine karar verilmesini istedi.

Duruşmaya ara veren heyet, aranın ardından talebe ilişkin kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, iki ayrı davanın birinde verilecek kararın diğerini de etkileyeceği gerekçesiyle davaların birleştirilmesine karar verdi. Birleştirme kararının ardından, duruşma, Yargıtay tarafından bozulan dosyanın sanıklarından olan Mecnun Otyakmaz'ın savunmasının alınmasıyla devam ediyor.

Dava 28 Nisan 2015'e ertelendi...

GÜN İÇİNDE YAŞANILANLAR...
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım savunmasını yaptı. Mahkeme Başkanı Metin Tamirci, savunmaların kısa olması ricasında bulundu. Yıldırım yeniden yargılama kararı nedeniyle mahkemeye teşekkür etti.

Aziz Yıldırım, Trabzonspor avukatlarının Mahmut Uslu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden yargılama konusunda söz verdiğini söylediğini belirttiklerini hatırlattı. Yıldırım, Uslu’nun Erdoğan ile böyle bir görüşmesi ve açıklaması bulunmadığını öne sürdü.

Bu arada, duruşma sırasında Trabzonspor avukatlarının toplumsal ve siyasi etki nedeniyle yeniden yargılama kararının verildiğini savunması üzerine Aziz Yıldırım ile avukatlar arasında tartışma yaşandı.

"TRABZON BAŞKANI MİTİNGLERDE BAŞBAKAN'IN YANINDA YER ALIYOR"
Trabzonspor Başkanı’nın mitinglerde Erdoğan’ın yanında yer aldığını söyleyen Yıldırım, kulüpler toplantısında Trabzonspor Başkanının, ‘eğer Erdoğan’dan randevu isterseniz ben alırım’ dediğini ileri sürdü. Yargıyı etkileme söz konusuysa bunun Trabzonspor tarafından yapıldığını savundu.

Bu ifadeler üzerine Trabzonspor avukatları itiraz etti ve mahkeme başkanından müdahale etmesini istedi. Yıldırım ise, “Dinle, dinle” diyerek avukatlara tepki verdi. Trabzonspor avukatları da bunun üzerine Yıldırım’ın kendilerine bu şekilde konuşamayacağını, sadece iddialarla ilgili savunmasını yapması gerektiğini belirtti. Taraflar arasında tartışma bir süre devam etti. Yıldırım, “Biz bu sürece operasyon diyoruz, onlar da ne diyorlasa çıksın söylesinler.” dedi.

Gözaltındayken hastaneye gittiğini belirten Yıldırım, 4 gün dolduğu için serbest kaldığını ancak bunun kendisine bildirilmediğini söyledi. Bu sırada istediği kişiyle görüştüğünü ifade eden Yıldırım, “Ben serbest kalınca bir devlet büyüğü, ‘Böyle olmayacaktı, tutuklanacaktı’ ifadelerini kullanmış. Sonra tekrar gözaltı kararı verildi.” diye konuştu.

Polis fezlekesinde 70 sayfa Ergenekon sanığı Sedat Peker’den bahsedildiğini kaydeden Yıldırım, Mecnun Odyakmaz ve Olgun Peker’in Sedat Peker ile ilişkili olduğunu, buradan da kendisinin Ergenekon’a bağlanmak istendiğini savundu. Bu olmayınca 2010 yılında şike yasasının çıkarıldığını ve 2011’de uygulanmaya başlandığını belirten Yıldırım, “Beni yasa uygulanmaya başlamadan önce dinlemeye başlamışlar. Yasadan sonra örgütten dinlemeye başlıyorlar.” dedi.

"HAKKIMDAKİ DELİLLER HUKUKA AYKIRI TOPLANDI"
Bu davanın sadece şike davası olmadığını kaydeden Yıldırım, “Son 7-8 yıla yönelik bir yargılama. Siz buna ışık tuttunuz. Ölenler oldu. Bunları yapanlar hesabını verecek.” diye konuştu. Yıldırım, Metris’te avukatlarıyla görüşmelerinin polis dinleme aracıyla dinlendiklerini de ileri sürdü. Hakkındaki delillerin hukuka aykırı olduğunu savunan Yıldırım, yaşanılanların sadece kendisi ve Fenerbahçe’ye yönelik olmadığını ileri sürdü. Konunun memleket meselesi olduğunu kaydeden Yıldırım, bu nedenle savunmasının Türk milleti adına yapıldığını söyledi.

Yıldırım, “Bu cumhuriyet için yaşayan insanlara yönelik olarak yapılan örgüt kurma, şike yapmak, darbe yapmak, casusluk yapmak ve onlarca asılsız iddiaları ülkem ve bu onurlu insanlar adına külliyen reddediyorum.” dedi.

TRABZON TARAFTARINA MÜDAHALE
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın Şike davası kapsamında yeniden yargılanmasına başlandığı Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önüne gelmek isteyen Trabzonspor taraftarına polis müdahale etti.

Metrobüs durağının bulunduğu bölümde önlem alan polis ile açıklama yapmak için adliye önüne ilerlemeye çalışan Trabzonspor taraftarları arasında arbede çıktı. Arbede sırasında gözaltına alınanlar oldu. Bu arada adliye önünde ise birkaç Fenerbahçeli ile Trabzonspor taraftarı arasında kavga çıktı. Kavga edenleri araya girenler ayırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler