Şike yasası görüşmelerinde Çankırıspor!

'Şike yasası' görüşmelerinde Çankırıspor!

Yasanın 1. maddesi meclisten geçerken BDP'li vekil örneği Çankırıspor'dan verdi.

TBMM'de dün yapılan "Şike yasası" görüşmelerinde BDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan, yaptığı konuşmada "Çankırıspor..."u telafuz etti.

Şike cezasına verilecek hapis cezasını 12 yıldan 3 yıla indiren 1. madde TBMM'de kabul edildi. MHP Kocaeli Milletvekili Lütfi Türkkan, yasadaki düzenlemelerin Kulüpler Birliği tarafından hazırlandığını savunarak, şöyle konuştu: “Bunu hazırlayanların başında Aziz Yıldırım da vardı. Bu Meclis de Aziz Yıldırım'ı cezaevinden çıkaran Meclis olarak tarihe geçecek" dedi. BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ise şike soruşturmasından dolayı cezaevinde olan kişilerin yasanın çıkarılmasında rol oynadıklarını iddia etti.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da düzenlemenin neden çıkarılmak istendiğini sorarak, şike soruşturmasından dolayı cezaevinde olan kişilerin yasanın çıkarılmasında rol oynadıklarını iddia etti. “Çankırıspor, Çorumspor şike yapsaydı yine bu kadar üstüne düşecek miydiniz?” diyen Tan, Meclisin ciddiyetine yakışır tutum içinde olması gerektiğini söyledi.

Tan, “Şahıs, takım, kurumlara göre yasa çıkarılır mı? Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez belgesi, delili, evraklarıyla bir şike olayı ortaya çıkarıldı. Bugüne kadar hiç şike olmadı mı, Aziz Yıldırım kimin ayağına bastı ki bu iş ortaya döküldü, ne oldu da tanrılar insafa geldi? Bu işe 'evet' derse Meclis zan altında kalacak” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler