Şike Yasası Komisyondan aynen geçti

Şike Yasası Komisyon'dan aynen geçti

Cumhurbaşkanı Gül'ün vetosundan sonra TBMM'ye gelen Şike Yasası, komisyonda görüşülerek aynen meclise gönderildi.

TBMM Adalet Komisyonu, Cumhurbaşkanınca bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye iade edilen şike cezalarında indirim öngören Kanunu aynen kabul etti.AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya başkanlığında toplanan komisyon, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunu görüştü.

Kanun, müzakerelerin ardından komisyonda aynen kabul edildi.

YARIN GENEL KURUL'DA GÖRÜŞÜLECEK

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şike cezalarında indirim öngören yasanın, yarın TBMM Genel Kurulunda görüşüleceğini açıkladı.

Kılıç, Cumhurbaşkanınca bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye iade edilen Kanunun, Adalet Komisyonunda aynen kabul edilmesinin ardından, gazetecilerin sorusu üzerine, yasanın yarın TBMM Genel Kurulunda, bütçe görüşmelerinden sonra ele alınacağını söyledi.

UEFA: SÜRECİ DİKKATLE TAKİP EDİYORUZ

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Genel Sekreteri Gianni Infantino, Türkiye'de şike soruşturmasıyla ilgili iddianamenin yeni açıklandığını belirterek, süreci dikkatle takip ettiklerini söyledi.

UEFA İcra Kurulu'nun Venedik'te yaptığı toplantının ardından UEFA Başkanı Michel Platini ve Genel Sekreter Gianni Infantino, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

AA muhabirinin, Türkiye'deki şike soruşturmasında iddianamenin açıklandığını hatırlatarak, UEFA'nın bundan sonraki tutumunun ne olacağı sorusuna UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, ''İddianame yeni açıklandı. Açıklığa kavuşması lazım. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile iletişim halindeyiz. Konuyu dikkatle takip ediyoruz'' cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler