Şilede dehşet evi

Şile'de dehşet evi

Ukraynalı iki kadın, Şile’de ormanlık bir alanda bulunan yazlık sitede kapatıldıkları evde 5 gün boyunca işkence ve tecavüze maruz kaldı.

Ukrayna'nın başkenti Kiev’de arkadaşlıkla başlayıp, Şile’de zorbalığa dönüşen ve jandarma operasyonuyla sonuçlanan olaylar zinciri iddiaya göre şöyle gelişti. 15 Ocak’ta Ukrayna’ya giden ve turizm işiyle uğraştığı belirtilen 34 yaşındaki M.A.İ., Kiev’de kaldığı günlerde 27 yaşındaki Albina B. ile tanıştı. İkili, bir süre Kiev’de kaldıktan sonra, M.A.İ.’nin daveti üzerine 23 yaşındaki İryna B.’yi de yanlarına alarak, 27 Ocak’ta 3 günlüğüne İstanbul’a geldiler.

ŞİLE’YE GİTTİLER

M.A.İ., Ukraynalı iki kadını, Şile şehirmerkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Çayırbaşı Köyü Kıbrıs Deresi mevkiindeki ormanlık alanda bulunan kendilerine ait yazlık sitedeki villaya götürdü. Daha sonra ise, B.T. ve E.S. adlı arkadaşlarını da villaya çağırdı. 3 erkekle baş başa kalmaktan rahatsız olan Ukraynalı kadınların gitmek istemesi, evdeki kişiler tarafından engellendi.

BİRİ KURTULUNCA

Kadınlardan 23 yaşındaki İryna B., zanlılardan birini Ukrayna’ya dönmesi için ikna etmeyi başardı. Şile’den Çekmeköy’e getirilen İryna, taksiye binerek Atatürk Havalimanı’na gitti. Hemen polise koşan genç kadın, başından geçenleri anlattı ve arkadaşının Şile’de bir evde silah zoruyla alıkonulduğunu söyledi. Olay yeri jandarma bölgesi olunca, polis genç kadını jandarmaya yönlendirdi. Şile İlçe Jandarma Komutanlığı’na giden İryna B., olanı biteni anlatınca, diğer kadının zorla tutulduğu belirtilen villanın yeri tespit edildi.

KAR ENGELİ

Yoğun kar yağışı yolları kapatınca jandarma, Karayolları ekiplerinden kar küreme ve tuzlama kamyonu talebinde bulundu. Gönderilen karla mücadele aracı önden, jandarma ekipleri arkadan Kıbrıs Deresimevkiine kadar gitti. Ormanın ortasındaki villanın etrafını saran jandarma gizlice eve yaklaştı.

KORKU İÇİNDEYDİ

İçeriye giren jandarma ekipleri, ev sahibi M.A.İ.’yi etkisiz hale getirdi. Yanında ise rehin tutulan kadın Albina B. vardı. Genç kadının yüz ifadesi ve bakışları yaşadığı korku dolu anları anlatıyordu. Evde yapılan aramada, bir adet ruhsatsız tabanca, birmiktar esrar ve iki kadının pasaportları bulundu. Jandarma, zanlı M.A.İ.’nin eve çağırdığı B.T ve E.S adlı erkek arkadaşlarını da gözaltına aldı.

İŞKENCE RAPORU

Sağlık kontolüne götürülen Albina B.’nin yapılan muayenesinde, vücudunun bazı yerlerinde darp sonucu oluştuğu belirtilen şişlik ve morluklara rastlandı. Ukraynalı kadınlar daha sonra psikolojik muayeneden geçirildi.

DEHŞETİ ANLATTILAR

İfadelerinin alınması için Şile İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülen kadınların anlattıkları tüyler ürpertti. Kiev’de tanıştıkları M. A.İ ile İstanbul’a sadece gezmek için geldiklerini söyleyen kadınlar, daha sonra götürüldükleri evde silah zoruyla tutulduklarını öne sürdüler.

"İPLE DÖVÜP LEZBİYEN İLİŞKİYE ZORLADILAR!"

Zanlıların kendileriyle zorla cinsel ilişkiye girmek istediklerini söyleyen kadınlardan Albina B. ifadesinde, “Gezmek için İstanbul’a gelmiştik ama bizi eve kapattılar. Beni iple dövüp kafama silah dayadı. Saçımdan çekti, oral seks yaptırıp kız arkadaşımla lezbiyen ilişkiye zorladılar ancak kabul etmedik. M.A.İ. kokain de içiyordu ve daha sonra benimle zorla cinsel ilişkiye giriyordu” iddiasında bulundu. Jandarmadaki işlemlerinin ardından Şile Adliyesi’ne sevk edilen zanlılar suçlamaları kabul etmedi. B.T. ve E.S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, M.A.İ. kişiyi “hürriyetten yoksun bırakmak”, “tecavüz ve darp etmek suçlamalarıyla tutuklanıp cezaevine gönderildi. M.A.İ.’nın, Albina B.’yi evlenmek için Türkiye’ye getirdiğini ve iddiaların asılsız olduğunu söylediği öğrenildi. Ukraynalı kadınlar ise işlemlerinin ardından ülkelerine geri gönderilecek.

kaynak: HABERTÜRK
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler