Şile'de facia: 5 genç boğularak öldü

Şile'de facia: 5 genç boğularak öldü

Şile’nin Alacalı Köyü’ne yüzmeye gelen 13 gençten 5'i azgın sulara kapıldı. Gençlerin cenazeleri yapılan aramaların ardından çıkarıldı.

Şile'de denize giren 16 ve 17 yaşlarındaki 4 arkadaş, dalgalara kapılarak boğuldu. İstanbul Vali Hüseyin Avni Mutlu ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ölü sayısının 5'e yükseldiğini belirterek Karadeniz sahilinde denize girecekleri uyardı.

Alınan bilgiye göre, Alacalı köyünde Barış Oba (17), Ferhat Yılmaz (16), Suat Aybi (17) ve İbrahim İrge (16) yüzmek için denize girdi. Yılmaz, Aybi ve İrge, dalgalara kapılarak kayboldu, Oba, çevredekilerin yardımıyla sudan çıkarıldı. Şile Devlet Hastanesine kaldırılan Oba, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. 

Sahil güvenlik ekipleri, kaybolan 3 kişinin bulunması için bölgede arama başlattı. Sahil güvenlik helikopterinin de destek verdiği aramada, ekipler önce Yılmaz ve Aybi'ye, bir süre sonra da İrge'ye ulaştı. Yapılan kontrolde boğulduğu belirlenen 3 kişinin cesedi, sahil güvenlik botuyla Şile'ye yakın bir bölgeye götürülerek kıyıya çıkarıldı. Cesetler, buradan ambulanslarla Şile Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

VALİ'DEN KARADENİZ UYARISI
Olayın ardından Twitter hesabından açıklama yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise, "Karadenizde yüzecekler çeken akıntıya çok dikkat etmeliler. Maalesef bugün 5 gencimiz boğuldu. Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar dilerim" dedi.

Boğularak can veren gençlerden Barış Oba...

barisoba-siledebogulangenc-sozcu-resim-06.jpg

Genç yaşta yaşama veda edenler arasında bir diğer isim Suat Aybi..

suataybi-sile-sozcu-resim-0655.jpg

Bugün Şile'de yaşanan faciada can veren bir diğer isim Ferhat Yılmaz...

ferhatyilmaz-siledecanverdi-sozcu-resim-06.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler