Silvanda PKK ile çatışma: 13 şehit

Silvan'da PKK ile çatışma: 13 şehit

Gelen bilgiler üzücü. 13 şehit ile birlikte 2'si ağır 7 asker yaralandı.

Diyarbakır’ın Silvan İlçesinde güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 3'ü uzman erbaş 13 asker şehit oldu, 7 asker de yaralandı. Yaralanan 2 askerin durumu ise ağır.. Hayatını kaybeden askerlerimizden biri uzman çavuş bir diğeri de uzman erbaş. Çatışmada 7 PKK'lı terörist de ölü geçirildi.

PKK'YLA ÇATIŞMA
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, çatışma devam ettiği için bölgeden gelen bilgilerin sağlıklı olmadığını söyledi. Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Dolapdere köyü kırsalı ile Kulp ilçesi Tüplü köyü kırsalında arama tarama faaliyeti yapan güvenlik kuvvetlerinin bir grup PKK terör örgütü mensubu ile karşılaştığını belirten Vali Mustafa Toprak, güvenlik kuvvetlerinin 'Teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık verilmesiyle çatışma başladığını söyledi.

Diyarbakır Valisi Toprak'ın yaptığı açıklamaya göre şehit olan askerlerimiz 4. Taktik Jandarma Komonda Alayına bağlı.

ÇATIŞMA SÜRÜYOR
Vali Toprak, "Bölgede çatışma devam ettiği için net bir şey söylemek mümkün değil. Çatışma sonrasında bize gelen bilgileri paylaşacağız" dedi. Çatışma bölgesine sevk edilen güvenlik kuvvetlerinin teröristlerin kaçış güzergahlarını tuttuğu ve zaman zaman sıcak temasın devam ettiği bildirildi.

ANKARA'DA HAREKETLİLİK
Acı haberin Ankara'ya ulaşmasından sonra şu dakikalarda Başbakanlık'ta bir zirve var. Başbakan Erdoğan İstanbul programını iptal etti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan Başbakanlığa geldi. 12 şehitin gerçekleştiği olay masaya yatırıldı. Ayrıntılı bir değerlendirme yapılıyor.

Toplantıya Jandarma Genel Komutanı, Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in de katıldığı öğrenildi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA;
ASKERLER YANARAK CAN VERDİ

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde çatışmaya ilişkin şu açıklama yapıldı:

"Diyarbakır ili Silvan ilçesi kırsal kesiminde operasyon için arazide bulunan bir birliğimiz, bugün saat 14.45 sularında ormanlık bir alanda, bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşmış ve yakın mesafeden sıcak temasa girilmiştir.

Çatışmada ve ormanlık alanda teröristlerce atılan el bombalarının etkisiyle çıkan yangından dolayı 13 askeri personelimiz şehit olmuştur. Ayrıca, ikisi ağır olmak üzere 7 askeri personelimiz yaralanmıştır. Yaralı personel Diyarbakır Asker Hastanesinde tedavi altına alınmıştır.

Yapılan ilk tespitlere göre, çıkan çatışmada 7 teröristin etkisiz hale getirildiği anlaşılmıştır.

Şehit ve yaralılarla ilgili detaylı açıklama kimlik tespiti ve ailelerine haber verildikten sonra ayrıca yapılacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler