Simitten 10 yılda 400 milyon dolar!

Simit'ten 10 yılda 400 milyon dolar!

Simit Sarayı için 400 milyon dolarlık müthiş iddia!

Abraaj simide talip Simit Sarayı'nın çoğunluk hissesinin 1 milyar liralık şirket değeri üzerinden Abraaj Capital'e satıldığı ileri sürüldü.

Radikal Gazetesi'nde Sibel Cingi imzası ile yeralan habere göre; Türkiye’de simidi marka haline getiren ve açtığı zincir mağazalarla dünyaya açılan Simit Sarayı, Abraaj Capital ile görüşmelerini sürdürüyor.
 
Simit Sarayı’nın satışı için Dubai kökenli girişim sermayesi fonu Abraaj Capital’le masaya oturulurken, Abraaj’ın ortaklık için 400 milyon doları gözden çıkardığı ileri sürüldü.
 
Simit Sarayı, Abraaj’ın dışında 10’a yakın talipli ile görüşürken, mutlu sona en yakın olan ise Abraaj.
 
Türkiye’nin kredi notunun arttırılmasının ardından Türk şirketlerine ilginin artması görüşme masasında Simit Sarayı’nın da elini güçlendirdi. Türk şirketlerinin değerinin son 3 ayda yüzde 40-50 arasında artması Simit Sarayı’nın da toplam değerini 1 milyar TL’ye kadar çıkardı. Şirket kaynaklarının verdiği “Simit Sarayı’nın tamamının satılması mümkün değil. Gündemde ortaklık var” açıklaması da kulislerde dolaşan 400 milyon dolarlık söylentiyi güçlendiriyor.
 
Simit Sarayı İcra Kurulu Başkanı Abdullah Kavukçu, hepsini satıp çıkma fikirlerinin olmadığını, henüz kimseyle el sıkışmadıklarını söyledi.
 
Yaklaşık 4 bin çalışanı ve günlük 400 binin üzerinde müşterisi olan Simit Sarayı, 2012’nin son günlerinde açtığı Frankfurt ve Amsterdam mağazaları ile toplam 204 şubeye ulaştı. Önümüzdeki günlerde Amerika’da şube açmaya hazırlanan Simit Sarayı’nın hedefi 2013 sonunda kadar 280 mağazaya ve 2016 yılında ise 550 mağazaya ulaşmak.
 
Krizden sonra kuruldu
 
Simit Sarayı, 2001 krizinin hemen ardından Abdullah Kavukçu, Haluk Okutur, Mehmet Tarakçi tarafından kuruldu. Simit, yeni bir iş modeli oluşturarak cafe kültürüne sokan ortaklar dünyanın ilk ve tek simit fabrikasını da kurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler