Sinan Yerlikaya Ak Partide

Sinan Yerlikaya Ak Parti'de

Erdoğan, Sinan Yerlikaya ve Alevi yöneticilere rozet taktı...

Erdoğan eski CHP milletvekili Sinan Yerlikaya ve çok sayıda Alevi dernek yöneticisine AK Parti grubunda rozet taktı..

CHP Tunceli eski milletvekili Sinan Yerlikaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşüp AK Parti'ye geçeceğini açıklamıştı. Ve bugün AK Parti grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta Sinan Yerlikaya olmak üzere çok sayıda Alevi dernek yöneticisine de AK Parti rozeti taktı. 
 
Katılım sırasında konuşan Sinan Yerlikaya, duygularını şöyle ifade etti:
 
"SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN BAŞBAKAN'IN YANINDAYIZ"
"Tunceli'nin Ovacık, Pertek, Nazimiye ve Pülümür ilçelerinden gelen arkadaşlarla yanınızdayız. Sorunların çözümü için sayın Başbakan Erdoğan'ın yanındayız. Çağdaş bir Türkiye yaratmasına yardımcı olmak için yanındayız. Irkçılıkla mücadele etmesinden ötürü yanındayız. Hiçbir şekilde, var olan etnik yapıları inkara dönük yaklaşım içinde olmadıkları için yanındayız.
 
30-40 yıldır görmezden gelinen bu kirli ve anlamsız çatışmayı kardeşlik anlayışı çerçevesinde ele almasından dolayı yanındayız. Toplumun genel tarafından reddedilmeyerek ve Alevi kardeşlerimin sorunlarını çözebileceğine inandığımız için buradayız.
 
1938 yılında cereyan eden Dersim Katliamı'yla ilgili özür dilediği için buradayız. Tunceli ilinin büyük sorunları var. Başta bir Pertek Köprüsü sorunumuz var. Munzur Parkımız var. İşsizlik gibi sorunlarımız var. Hz.Muhammed ve Hz. Ali yardımıcınız olsun"
 
HÜSEYİN AYGÜN'DEN TEPKİ
Öte yandan Sinan Aygün'ün AK Parti'ye geçmesinden sonra ilk tepki CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün'den geldi. Aygün takipçilerine gönderdiği tweet'inde;
"Sinan Yerlikaya ve adamları hiç yüzleri kızarmadan "Tayyip Erdoğan Alevi sorununu da çözecek" demiş; ++" dedikten sonra "Dersim'de böyle adamlara şöyle derler: "Pi, khalıkli u itiqat ra duri, tı ho kena zuri!"
 
huseyinaygun-sinanyerlikayayatepki-sozcu-resim-021.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler