Sınav çetesinin KPSS ve LYS fiyatı!

Sınav çetesinin KPSS ve LYS fiyatı!

Terör örgütü KCK bağlantılı sınav çetesinin lideri inanılmaz itiraflarda bulundu.

Kamu personeli ve üniversiteye giriş sınavlarında, sahte belgelerle adayların yerine başka kişileri sokan KCK bağlantılı suç örgütüne yönelik ikinci dalga operasyonda, aralarında öğretmen ve çete liderinin de bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Suçunu itiraf eden çete liderinin çeteyi Kürt gençlerinin dağa çıkmasını engellemek için kurduğunu söylediği belirtildi. Sınavlara girmek istemeyen bazı jokerlerin, çete tarafından, “PKK’nın gücü sizi yok eder" sözleriyle tehdit edildiği, kimilerinin 10 kez sınava girdiği belirlendi. Okula göre ücret tarifesi belirleyen çetenin, TIP için 60 bin Euro istediği kaydedildi.

KPSS çetesine yönelik ilk operasyon geçtiğimiz haziran ayında gerçekleştirildi. İzmir Emniyeti'nin bir yıl süren takibinin ardından 25 okul mercek altına alındı. İzmir, Diyarbakır, Batman, Hakkari, Gaziantep, Mardin, İstanbul ve Ankara'da gözaltına alınan 38 şebeke üyesinden 21’i tutuklandı.
 
 ÖSYM’nin işbirliğiyle yürütülen soruşturma kapsamında aranan firardaki çete lideri M.K.Ö, ikinci dalgada İstanbul’da gözaltına alındı. Ardından çeteyle bağlantılı olduğu iddia edilen aralarında 6 öğretmen, 10 jokerin bulunduğu 19 kişi İzmir, İstanbul, Diyarbakır, Ankara, Van, Kütahya’da yakalandı.
 
JOKERLER ODTÜ'DEN
 
180 eylemi tespit edilen çetenin işleyişi sorguda deşifre oldu. Çetenin, özellikle ODTÜ, İTÜ ve Marmara Üniversitesi gibi Türkiye’nin gözde üniversitelerinde öğrenim gören, 'Joker' olarak adlandırılan kişileri, para karşılığında, ya da “emirlere uymazsanız PKK sizi yok eder" tehdidiyle sınava soktuğu belirlendi. Jokerlerin, sınav salonlarındaki kontrollerde, çeteye ait matbaada basılan sahte belgelerin üzerine kendi fotoğraflarını yapıştırarak kaçmayı başardıkları, sahte belgelerin ziraat mühendisi 47 yaşındaki çete lideri tarafından İstanbul’da hazırlandığı, jokerlerin çete lideri tarafından bulunduğu saptandı. Çetenin, ayrıca, kamu kurumları ve üniversiteye soktuğu kişilere, sıkıntı yaşamaları durumunda sahte kimlikler hazırlayarak sıkıntılarını giderdiği belirlendi.
 
SAHTE BELGEYLE 60 MEMUR
 
Çetenin, yerine sınava başkasını sokacakları kişiden branşa göre para aldığı, bu miktarların, Tıp için 60 bin Euro, hukuk için 40 bin Euro, öğretmenlik için 20 bin Euro olduğu anlaşıldı. Çete üyelerinin, para karşılığı sınava giren jokerlere ise 3-4 bin Euro ödeme yaptığı belirlendi. Bazı jokerlerin, PKK/KCK Terör Örgütünün DYGM (Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi) üyesi olduğu, çok sayıda eyleme katıldığı öğrenildi.
 
Yaklaşık 7 yıldır faaliyet gösterdiği ileri sürülen çeteninin aralarında bazı üniversite ve bakanlıkların da bulunduğu kamu kurumlarına şimdiye kadar 60 kişiyi sahte sınav belgeleriyle, memur olarak işe soktuğu, çok sayıda genci üniversiteli yaptığı tespit edildi.
 
40 TAPUSU, 6 MİLYON LİRASI VAR
 
Polisin takibi sırasında, sık sık telefon ve yer değiştiren çete lideri M.K.Ö.’nün, lüks içinde yaşadığı, üzerine 40 tapu, İstanbul’da benzin istasyonu ve bankada da 6 milyon lira nakit parasının olduğu belirlendi. Çete lideri ve üyeleri arasındaki para akışı ise polis tarafından belgelendi.
 
Polisin, sınavlarla ilgili 10 yıllık geçmişi incelemeye aldığı, bir yıllık süre içinde son 4 yılın veri tabanının araştırıldığı belirtildi. Operasyon kapsamında, yurt dışında bulunan iki kişinin halen arandığı belirtildi. Bu arada, gözaltındaki zanlılardan birçoğunun terör suçlarından kaydının olduğu ileri sürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler