Sinopta tehlikeli gerginlik! İZLE

Sinop'ta tehlikeli gerginlik! İZLE

BDP'li milletvekilleri Karadeniz turunda tepkiyle karşılandı.

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) çözüm sürecine destek aramak amacıyla başlattığı Kardeniz turu, Sinop'ta provokatif bir saldırıyla karşılaştı. Polis kontrolünde programın yapılacağı öğretmenevine alınan BDP'li gruba sözlü sataşmalar, ilerleyen dakikalarda fiili protestoya dönüştü. Protestocular, öğretmenevinin camlarını attıkları taşlarla aşağıya indirirken, BDP'li heyetin araçları yumurta yağmuruna tutuldu. Çevik kuvvet, polis özel harekat ve jandarma robocoplarla alınan geniş güvenlik önlemlerine rağmen dağılmayan protestoculara, biber gazı ile müdahale edildi.

video
Karadeniz'deki illeri ziyaret etmek için yola çıkan BDP'li 4 milletvekili, bu sabah karayoluyla Çorum'dan Sinop'a geldi. Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Levent Tüzel, Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü'yü karşılamak için bir grup Derinboğanağzı Sokağındaki çay bahçesine gitti. Ancak işyeri sahibi grubun BDP'lileri karşılayacağını öğrenince, işyerini kapatıp karşılamaya gelenleri çıkardı. Ardından da işyerine Türk bayrağı asıp gitti.
 
BİR GRUP TEPKİ GÖSTERDİ
BDP'li milletvekillerinin yer aldığı grup, il girişinde emniyet tarafından alınan geniş güvenlik önlemleri altında programın yapılacağı öğretmenevine gitti. Burada toplanan yaklaşık 500 kişiden oluşan grup, BDP'lilere saldırmak istedi. BDP'liler polis tarafından kontrollü bir şekilde herhangi bir fiili müdahaleye uğramadan öğretmenevine alındı.
 
Geceden Sakarya Caddesi'ndeki birçok işyerine Türk bayrağı asılırken, öğretmenevine gelen BDP'li vekiller, gezileri hakkında bilgi vermek için basın toplantısı yapmaya başladı. Bu sırada öğretmenevi çevresinde çevik kuvvet ekipleri ve sivil polisler geniş çaplı önlem aldı. Yaklaşık 500 kişilik grup ellerinde Türk bayraklarıyla öğretmenevinin önüne gelip, protesto sloganları attı. Öğretmenevinin ön tarafında olaylar çıkarken, yaklaşık 10 kişilik bir grup arka taraftan bahçeye girip binanın giriş kapısından içeriye girmeye çalıştı. Ancak burada önlem alan çevik kuvvet polisleri grubu engelledi. Dışarıda olaylar yaşanırken, BDP'li vekiller öğretmenevinin toplantı salonundaki konuşmalarına devam etti.
 
ÖĞRETMENEVİNİN CAMLARI İNDİRİLDİ
 
Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü basın açıklaması yaparken öğretmenevi çevresinde toplanan bir grup, "PKK Sinop'a Giremez", "Polise Uzanan Eller Kırılsın", "Polis, PKK'yı Koruma" şeklinde sloganlar attı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, kalabalığı engellemeye çalıştı. Bir grup genç polis barikatını aşarak öğretmenevi bahçesine girdi. Bu sırada polis ile gençler arasında arbede yaşandı. Öğretmenevinin arka kısmında da bir grup barikatı aşarak içeri girdi. Gruba müdahale eden polis, gençlerin öğretmenevi içine girmesini engelledi. Protestocular, öğretmenevinin camlarını aşağıya indirirken BDP'li heyetin araçları yumurta yağmuruna tutuldu. Bu arada bazı araçların farları kırılırken kaportalarında da eziklikler oluştu. Çevik kuvvet, Polis özel harekat ve jandarma robocoplarla alınan geniş güvenlik önlemlerine rağmen dağılmayan protestoculara polis biber gazı ile müdahale etti. Sıkılan gazdan protestocularla birlikte çevrede bulunan vatandaşlar da büyük zarar gördü. Biber gazından zarar gören vatandaşlara çevredekiler limon ve su yardımı yaptı.
 
Yaşanan arbedenin ardından gerginlik devam ederken, BDP'lilerin öğretmenevindeki bekleyişi sürüyor.
 
bdp_2388.jpg
 
SIRRI SÜREYYA ÖNDER: "ELİMİZDE
PLASTİK SANDALYELER BEKLİYORUZ"
BDP'li milletvekilleri Sinop'taki temaslarını sürdürme kararı aldı. Gerilimli dakikaların yaşandığı Sinop'ta bulunan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, yaşadıkları korku dolu anları ensonhaber.com'a anlattı. Organize edilmiş binlerce kişinin bulundukları yerin etrafını sarmış olduğunu kaydeden Önder, "Çevre illerden büyük bir güruh buraya akın ediyor. Polis göstericilerin bazılarını içeriye alıyor. Alınan kişilerin kimliklerini tespit ettik. Eğer polis güvenliğimizi almazsa kendi güvenliğimizi kendimiz alacağız. Ellerimizde plastik sandalyeler bekliyoruz. Burada ne kadar kalacağımız belli değil. İçişleri Bakanı'yla görüştük. O da bize çevre illerden polis takviyesi yapacaklarını söyledi. Bekliyoruz" dedi.
 
TWITTER'DAN FOTOĞRAF PAYLAŞTI
BDP'li Sırrı Süreyya Önder, Sinop'ta BDP heyetinin karşılaştığı provokasyonu sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden anlattı. Önder, "İçeriye taş ve yanıcı madde atılıyor, Polis bir şey yapmıyor. Kendi önlemimizi alıyoruz" sözleriyle yaşananlara tepki göstererek bir de fotoğraf paylaştı.
 
sinop-sirrisureyyaonder-sozcu-resim-021.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler