Sir Alex Ferguson emekli oluyor!

Sir Alex Ferguson emekli oluyor!

Dünya futbolunda bir devir kapanıyor...

27 yıldır Manchester United'ın başında olan, Kırmızı Şeytanlar ile sayısız başarılar elde eden, dünyanın en iyi teknik direktörlerinden biri kabul edilen Sir Alex Ferguson'un sezon sonunda takımdan ayrılacağı açıklandı.

Ferguson'un geçtiğimiz yıl emekli olması bekleniyordu ancak ezeli rakipleri Manchester City'nin geçtiğimiz yıl gelen şampiyonluğu efsane İskoç'u bu kararından döndürmüş ve Ferguson 2 yıllık daha sözleşme yapmıştı. Bu yıl haftalar önce şampiyonluğunu ilan eden United, bir anlamda ezeli rakibinden unvanını da geri almıştı.
 
YERİNE MOYES Mİ GELİYOR?
Bu arada İngiliz basınındaki iddialara göre, Ferguson'un yerine Everton teknik direktörü David Moyes geçecek.Moyes ve Ferguson arasındaki benzerlikler ise dikkat çekici. Moyes'da Ferguson gibi İskoç. İki teknik adamda 
istikararlı bir şekilde uzun yıllardır takımlarının başında bulunuyorlar. Moyes, Everton kulübünde 2002 yılından beri görev yapıyor.
 
FERGUSON KİMDİR?
1941 doğumlu 72 yaşındaki İskoç teknik adam kendi ülkesinde 1974-86 yılları arasında St. Mirren ve Aberdeen'i çalıştırdıktan 1985 yılında 1 yıllığına İskoçya Milli Takımı'nın başına geçmişti.
 
1986 yılına geldiğinde ise Ferguson, Manchester United ile tarihe geçeceği ve sayısız başarılara imza atacağı bir kariyere adım attı.
 
Tam 27 yıl 'Kırmızı Şeytanlar'ın başında kalan İskoç teknik adam bu süre içerisinde takımına 13 Premier Lig Şampiyonluğu, 2 şampiyonlar ligi Şampiyonluğu, 1 UEFA Kupası, 1 Avrupa Süper Kupası 5 FA Cup, 1 Kıtalararası şampiyonluk, 4 İngiltere Lig Kupası kazandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler