Sır çözüldü; Aile karar aldı kardeş öldürdü!

Sır çözüldü; Aile karar aldı kardeş öldürdü!

Geçtiğimiz hafta Mersin'in Akdeniz ilçesi Siteler mahallesinde işlenen kaynana cinayetinin sır perdesi aydınlandı. Töre cinayeti ortaya çıktı...

Aile karar aldı, kardeş silahından çıkan kurşunlar 2 can aldı. Olaydan birkaç gün önce Erzurum'da askerlik yapan H. D. birliğinden firar ederek ailesinin yanına geldi. Evde toplanan baba ve anne ile ağabeyler aralarında toplantı yaptı. Ailenin aldığı karar ise insanın kanını donduracak cinsten töre cinayeti planıydı... Artık günümüzde çağdışı kalması gereken töre için alınan karar doğrultusunda birliğinde firar edip gelen H.D. cinayet görevini üstlendi.

Haber7.com'un haberine göre, firari asker H.D bunun üzerine hemen telefonla İstanbul'daki ablasını arayarak barışmak için Mersin'e çağırdı. Korkunç plandan habersiz ailesinin barışma teklifini sevinçle karşılayan Güler Azrak ve damatları Ferdi Azrak yanlarına 1 yaşındaki çocukları Berfin Azrak'ı alarak barışmak için Mersin'e gitti. Azrak ailesinin barışmak için geldikleri baba evinden, cesetleri çıktı.
 
Mersin Emniyeti Asayiş Müdürlüğünün yaptığı başarılı çalışma sonucunda askerden firar edip cinayetleri işlediği iddia edilen H.D.'nin de aralarında olduğu 6 kişi gözaltına alındı. 
 
Evdeki katliamda anne ve babasını kaybeden 1 yaşındaki Berfin Azrak da başından ağır yaralandı. Yaralı bebek, olay yerine gelen ambulansla Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Berfin'in hayati tehlikesi devam ediyor.
 
KAYINVALİDE ÜSTLENMİŞTİ
 
İstanbul'dan barışmak için Mersin'e gelen kızı ile damadını ölümünü kayınvalide Meryem D.(39) üstlenmişti. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen cinayet şüphelisi kadın, gazetecilerin 'Neden yaptın?' şeklindeki sorusuna, "Namus için yaptım. Kızım namusunu kirletti, ben de yaptım" diye yanıt vermişti. Meryem D., 'Torununuzu neden vurdunuz?' sorusuna ise, "Yanlışlık oldu" cevabını verip, 'Pişman mısınız?'sorusuna da "Pişman değilim" yanıtını vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler