Şırnak'ta 1 polis şehit oldu, 1 polis yaralandı

Şırnak'ta 1 polis şehit oldu, 1 polis yaralandı

Şırnak kent merkezindeki Yeni Mahalle'de terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri tarafından kazılan hendeklerin kapatılması sırasında teröristlerin açtığı ateş sonucu 1 polis şehit oldu.

Şırnak kent merkezindeki Yeni Mahalle'de terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri tarafından kazılan hendeklerin kapatılması sırasında teröristlerin açtığı ateş sonucu bir polis şehit oldu, 1 polis yaralandı. Şehit polis 23 yaşındaki Furkan Çelik’in 3 ay önce evlendiği ve eşinin 2 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Merkez Yeni Mahalle'de YDG-H'liler tarafından polislerin mahalleye girmesini engellemek amacıyla sokak başlarına kazılan hendekler, sabahın erken saatlerinden itibaren kapatılmaya başlandı. Mahallenin etrafını zırhlı araçlarla saran polisler, mahalleye hakim noktalara keskin nişancılar yerleştirdikten sonra, hendekler zırhlı kepçelerle kapatılmaya başlandı.

Sokaklarda bulunan hendek ve barikatların etrafında bulunan patlayıcılar fünye ile kontrollü bir şekilde patlatılırken, teröristler tarafından güvenlik önlemi alan polislere ateş açıldı. Açılan ateşte, bir polis memuru şehit oldu, bir polis memuru da yaralandı. Yaralı polis memuru hastaneye kaldırılırken, bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi ve operasyon başlatıldı.

Şırnak Valiliği'nden de konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "16.10.1015 tarihinde ilimiz merkez Yeni Mahalle Kültür Caddesi üzerinde açılan hendek ve barikatların kapatılıp kaldırılması çalışmaları sırasında çıkan çatışmada bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş neticesinde 1 polis memurumuz şehit olmuş, 1 polis memurumuz da yaralanmıştır. Olayın faillerine yönelik operasyonlar devam etmektedir" denildi.

Bir yandan teröristleri yakalamak için operasyonlar sürerken, bir yandan da hendekler zırhlı kepçelerle kapatılmaya devam edildi. Mahalleden zaman zaman silah ve patlama sesleri yükselirken şehrin diğer mahallelerinde gergin bir bekleyiş devam ediyor.

HDP Şırnak milletvekillileri Aycan İrmez, Leyla Birlik ve Ferhat Encü ise çatışmaları durdurmak için Yeni Mahalle'de beklerken, polisler milletvekillerinin mahalleye girmesine izin vermiyor. Yeni mahallede bulunan operasyondan dolayı, Cizre Caddesi trafiğe kapatılırken, hastaneye gitmek isteyen vatandaşlar ise çevre yolunu kullanıyor.

ŞEHİT POLİSİN BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ
Teröristlerin açtığı ateşle şehit olan polis 23 yaşındaki Furkan Çelik’in ailesinin oturduğu Akyazı’ya ateş düştü.

Akyazı İlçesi’nin Ömercikler Mahallesinde oturan Yunus Çelik, 15 aylık polis olan oğlu Furkan’ın acı haberini bu sabah kahvede otururken gelen telefonla öğrendi. Telefondaki kişi "Oğlunuz hastaneye kaldırıldı" denilince fenalaştı. Henüz yeni evlendirdiği polis oğlunun şehit olduğunu öğrenen Yunus Çelik, hemen Akyazı Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Yakınları, bugün PKK saldırısında şehit düşen polis Furkan Çelik’in 3 ay önce evlendiğini, Siirt’e götürdüğü eşinin 2 aylık hamile olduğunu söyledi.

Polis Furkan Çelik’in şehit olduğu haberi duyulunca yakınlarının akınına uğrayan Ömercikler Mahallesi’ndeki baba evine Türk Bayrağı asıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler