Şırnakta 35 ölü için hükümetten başsağlığı

Şırnak'ta 35 ölü için hükümetten başsağlığı

Bakan Çelik, Şırnak Uludere'de savaş uçakları tarafından bombalanarak öldürülen 35 kişi için başsağlığı diledi.

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları dün gece Irak sınırında PKK’nın terör yuvalarına yönelik hava operasyonu gerçekleştirdi. Genelkurmay'dan olayla ilgili açıklama geldi. AK Parti'den de ilk açıklama Hüseyin Çelik'ten geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, MKYK sonrası açıklamalarda bulundu.Çelik, "Ölenler arasında gazi çocuğu da var" dedi.

İşte Çelik'in açıklamalarından satır başları:

Hakkari’nin Uludere ilçesinin Ortasu köyü ile Haftanin bölgesi arasında bir yerde, bir grup terörist zannedilerek TSK Hava Kuvvetleri tarafından oraya bir saldırı düzenlemiştir. 35 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Ailelerine Allah’tan rahmet diliyorum.

MALUM BİR OPERASYON VARDIR

Heronların yaptıkları tespitlere dayanılarak yapılan malum bir operasyon vardır. Şırnak valiliğinden ve devlet görevlilerinden aldığımız bilgilere göre bu insanların sigara kaçakçılığı ile uğraşan insanlar olduğu bilgisi vardır.

Bu aşamada çok ileri ifadeler kullanılması belki doğru olmayacaktır. Eğer yapılan bir hata varsa, yanlış varsa, kusur varsa, hukuk devleti mantığı içerisinde bu tespit edilecektir ve şüphesiz ki bunun gereği neyse bu yapılacaktır.

MAKSADINI AŞAN İFADELER KULLANANLAR VAR

Ama bu insanların terörist olmadıkları, kaçakçılık yaptıkları tespit edilmiştir. Bu insanların yüzde yüz kaçakçılık yaptıkları tespit edilse bile bu insanların bombalanmaları gerekmiyor. Çok maksadını aşan ifadeler kullananlar var. Onları kendi beyanlarıyla baş başa bırakıyoruz.

Şırnak Valiliği, savaş uçaklarının sınırın Irak tarafındaki Sinat- Haftanin kesimindeki bombardımanda ölenler olduğu haberleri üzerine Kriz Merkezi oluşturdu. İlk aşamada ölü sayısının 20’nin üzerinde olduğunu açıklayan Şırnak Valiliği’nden öğle saatlerinde yapılan yazılı açıklamada, "Irak’ın ilimiz Uludere İlçesi’ne yakın sınırında 28.12.2011 çarşamba günü gerçekleştirilen hava harekatı sonucunda 35 kişi hayatını kaybetmiş 1 kişide yaralanmıştır. Konu ile ilgili gerekli adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denildi.

ÖLENLER ARASINDA GAZİ ÇOCUĞU DA VAR

Bunların içinde korucu çocuğu, bir gazi çocuğu vardır. Olay üzücü bir olaydır. Buradaki adli soruşturmanın bitmesini beklemek gerekir. Partimiz adına üzüntülerimizi ifade ediyoruz. bir hata bir kusur, bir yanlış, bir eksiklik varsa bu örtbas edilmeyecektir. Gereken neyse yapılacaktır.

KASIT SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Burada bir kasıt söz konusu değildir. bunu 33 kurşuna benzetenler çok artniyetli ve ideolojik olarak bakıyorlar.

Yapılan araştırmalar, incelemeler işin gerçek mahiyetini ortaya koyacaktır. Sizler de bizlerde son sözlerimizi o zaman söyleyeceğiz.

Sayın Başbakanımızın talimatıyla vefat edenlerin otopsilerin yapılması için Malatya’ya götürülmesine engel olunmuş, adli tıp’ın tüm imkanlar Şırnak’a götürülmüştür.

KORUCU VE ÖĞRENCİLER VAR

Ölen 35 kişi arasında geçici köy korucuları ile öğrencilerinde bulunduğu öne sürülürken, 3 cesedin Şırnak Devlet Hastanesi’nde olduğu, diğerlerinin köylüler tarafından olay yerinden alındığı belirtildi.

Köylülerin katır sırtında ve traktörlerle önce Irak sınırının sıfır noktasındaki Ortasu Köyü’ne getirilen cesetler, buradan daha büyük köy olan Gülyazı’ya Köyü’ne götürüldü. Köylüler, otopsinin köydeki Sağlık Ocağı’nda yapılmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler