Şırnak'ta fuhuş operasyonu: 8'i asker 28 tutuklu

Şırnak'ta fuhuş operasyonu: 8'i asker 28 tutuklu

Fuhuş şebekesine yönelik 20 gün içerisinde yapılan 2 operasyonda gözaltına alınan ve aralarında 8 uzman çavuşun da bulunduğu toplam 28 şüpheli tutuklandı.

Savcılık, soruşturma için gizlilik kararı aldırırken, şebekenin küçük yaştaki çocuklara da fuhuş yaptırdığı ortaya çıktı. Şırnak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ahlak Büro Amirliği ekipleri alınan bir istihbaratı değerlendirerek Şırnak ve ilçeleri ile Diyarbakır ve Van’da eş zamanlı olarak 200 polis ile son 20 gün içerisinde 2 ayrı fuhuş operasyonu düzenlendiği açıklandı.

Açıklamada gözaltına alınan 40 şüpheliden 28’inin tutuklandığı belirtildi. Tutuklanan 28 şüpheliden 8’inin uzman çavuş olduğu ve ’Suç işlemek adına örgüt kurmak ve yönetmek’, ’Çocuğun cinsel istismarı’, ’İnsan ticareti’, ’Fuhuş amaçlı çocuk ve kadın pazarlamak’, ’Fuhuşa aracılık etmek’, ’Tehdit, şantaj ve hakaret’ suçlarından çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklandıkları belirtildi.

SAVCILIK, SORUŞTURMA İÇİN GİZLİLİK KARARI ALDI
Şırnak’ta son 20 gün içirisinde aralarında askerlerin de bulunduğu 28 kişinin tutuklanması ile sonuçlanan soruşturma ile ilgili gizlilik kararı aldırdığı belirtilerken, fuhuş yaptırılan kişiler arasında çocuklarında bulunduğu belirtildi. Şırnak Emniyet Müdürlüğü ilk dalga operasyonun yapıldığı 21 Aralık’tan bir gün sonra yaptığı yazılı açıklamada, şöyle demişti:

İLK DALGADA 30 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI
"Örgüt kapsamında, İnsan ticareti-fuhuş amaçlı kadın pazarlamak, fuhuşa aracılık etmek, kolaylaştırmak, yer temin etmek, tehdit, şantaj, hakaret gibi suçların işlenmiş olduğu tespit edilmiştir. Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince 21.12.2013 tarihinde sabah saatlerinde, 200 polisin katılımıyla, başta Şırnak ve ilçelerinin olduğu, Diyarbakır ve Van illeri de olmak üzere toplam 3 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, içerisinde örgüt liderleri, örgüt üyeleri ve örgüte yardım-yataklık yapanların bulunduğu toplam 30 şüpheli yakalanmıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler