Sırrı Süreyya Önder: Veli Saçılık'ın sağ kolu olacağım

Sırrı Süreyya Önder: Veli Saçılık'ın sağ kolu olacağım

HDP'nin 2 dönem kuralına takıldığı için aday gösterilmeyen Sırrı Süreyya Önder, "Ankara kampanyasında Veli Saçılık'ın sağ kolu olacağım" dedi.

Halkların Demokratik Partisi ( HDP), 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) verdi.

Sırrı Süreyya Önder, Ertuğrul Kürkçü ve Müslüm Doğan, partinin iki dönem kuralına takıldıkları için yer almadı. Söz konusu kuralın yaklaşık 4 dönemdir milletvekili olan Pervin Buldan'ın eş başkan olması nedeniyle Buldan için esnetildiği öğrenildi.

“VELİ SAÇILIK’IN SAĞ KOLU OLACAĞIM”
Sırrı Süreyya Önder Gazete Duvar'a yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Çok onurlu bir görev ve sorumluluğu çok değerli arkadaşlarıma devretmenin sevincini yaşamaktayım. Bir sıra neferi olarak yazın ve sinema projelerimi gerçekleştireceğim. HDP artık Türkiye ve bölgenin demokratik mücadele merkezi olmuştur. Bunda karınca kararınca bir emeğim olduysa benim için büyük onur.” Önder, “Ankara'daki seçim kampanyasında Veli Saçılık'ın sağ kolu olacağım” dedi.

Burdur Cezaevi’nde 5 Temmuz 2000’de tarihinde Hayata Dönüş Operasyonu sırasında cezaevi duvarını yıkmaya çalışan dozerin kepçe darbesi sonucu bir kolunu kaybeden Saçılık, HDP listesinden Ankara 3. Bölge 1. Sıra milletvekili adayı oldu.

KOLU KOPTU DEVLET DUVARIN PARASINI İSTEDİ
Saçılık, cezaevine girmesine yol açan davadan beraat etti, kolunun kopması nedeniyle açtığı tazminat davasını kazandı. Ancak Saçılık'ın hayatı, kazandığı tazminatla ilgili kararı bozan Danıştay'ın kararıyla yine değişti. Yıllar boyunca biriken, faiziyle milyon lirayı aşan tazminatı geri ödemesi istenen Saçılık'tan, cezaevinin yıkılan duvarının bedeli de ayrıca istendi. Beraat ettikten sonra kamuda işe giren Saçılık, yıllarca İçişleri Bakanlığı bünyesinde çalıştı. Hakkında açılan davalarla boğuşan Saçılık, bu kez de KHK ile sarsıldı. Hakkında hiçbir soruşturma bulunmamasına rağmen işinden ihraç edilen Saçılık, Yüksel Caddesi'nde açlık grevi eylemi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile birlikte, “işimi istiyorum” eylemleri yapmaya başladı. Bu süreçte Saçılık hakkında birçok dava ve soruşturma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler