Sivaslı mucit buzdolabından otomobil yaptı

Sivaslı mucit buzdolabından otomobil yaptı

Sivaslı Fatih Kütük yapmış olduğu otomobil ile herkesi şaşırttı.

Sivas'ta yaşayan 25 yaşındaki Fatih Kütük toplama parçalardan kendine ait otomobil imal etti. Kütük, kilometrede 10 kuruşluk yakıt harcayan aracın kaporta kısmını buzdolabı ve çamaşır makinesi gövdesinden oluşturdu.

OTOMOBİLDE OLMASI GEREKEN HER ŞEY VAR
Yıldızeli İlçesine bağlı Kalın Beldesinde yaşayan evli bir çocuk babası meslek lisesi mezunu Fatih Kütük, kendi çabasıyla, daha çok bisikleti andıran bir otomobil imal etti. Meslek Lisesi tesviye bölümü mezunu olan ve Sivas Belediyesi'nin yan kuruluşu Özbelsan A.Ş'de işçi olarak çalışan Fatih Kütük topladığı hurda malzemeler ile yola koyuldu. Parçaları kendi imkanı ile birleştirerek tek kişilik otomobilini tamamlayan Kütük, belde sakinlerinin ilgi odağı oldu. Kilometre başına 10 kuruşluk yakıt yakan otomobilini ile köyde gezinti yapan Kütük, az yakıt harcayan kendine ait bir otomobil düşüncesiyle yola çıktığını belirterek, "Bu otomobili yaparken parçaları tamamen değişik yerlerden aldım. Motoru motosiklet motoru parçaları. Hepsi derme çatma, hurdacıdan alma. Yaptığım bu araçta bir otomobilde olması gereken her şey var. Aracın farları otomobil farı, ön amortisörler bisikletten alınma, arka amortisörler motosikletten alınma, 4 tane süspansiyonumuz var. Kaportasının birazı buzdolabı birazı da merdaneli çamaşır makinesinin sacından oluşturuldu. Bu aracı haftada bir gün çalışmak suretiyle 5 ayda tamamladım." dedi.
 
YARIŞ ARABASI YAPMAK İSTİYOR
Aracı bitirip beldede gezmeye başlayınca ilgi çektiğini belirten Kütük, "Herkes etrafımı sardı. Bu nasıl olmuş, nasıl yapılmış diye onlarında çok hoşuna gitti. Bu aracı henüz tamamlamadım. Camı eksik ama normal bir cam koymayacağım. Tehlikeli olur diye mika koyacağım. Bu bittikten sonra bir şeyler daha yapmak istiyorum. Ya bir yarış aracı, ya da bir çöl aracı yapmayı düşünüyorum." diye konuştu. Kütük, aracına henüz bir isim koymadığını dile getirirken, boş zamanlarında, balta, kama ibi metal eşyalar yaptığını da sözlerine ekledi.
 
mucit-sivas-sozcu-resim-011.jpg
 
Fatih Kütük'ün dayısı Murat Taş ise yeğeninin ilk olarak traktör römorku yapmayı planladığını belirterek, "Bu fikrinden daha sonra vazgeçerek , otomobil yapacağını söyledi. Böyle yola çıktı. Parçaların çoğunu hurdacılardan aldı ve bu şekilde tamamladı. Şimdi de burada rahatlıkla geziyor." dedi.
 
Belde sakinleri ise Fatih Kütük'ün çabasını takdirle karşıladıklarını belirterek, daha iyi şeyler yapacağına inandıklarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler