Sivasspor: 2 - Fenerbahçe: 0 - İZLE

Sivasspor: 2 - Fenerbahçe: 0 - İZLE

Lider Fenerbahçe, üstüste 3. deplasman yenilgisini Sivasspor karşısında 2-0'lık sonuçla aldı. Böylece 2 hafta önce 10 puan olan fark 4'e inmiş oldu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Sivasspor karşısında Eskişehirspor maçı kadrosundan farklı 11 sahaya sürdü. Yanal, Eskişehirspor maçında şans verdiği Samuel Holmen'in yerine bu maçta orta sahada Emre Belözoğlu'nu görevlendirdi. Sakatlığı süren Pierre Webo'nun yokluğunda Caner Erkin'i sol açığa çeken Yanal, Kadlec'e de savunmanın solunda görev verdi. Devre arası kamp döneminin son hazırlık maçında omzundan sakatlanan Alper Potuk ise yedek soyundu.

Sivasspor'da, Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda Bursaspor ile yapılan maçta sakatlanan ve arka adalesinde yırtık tespit edilen kaleci Korcan Çelikay'ın yokluğunda kaleyi Nihat Şahin devraldı. Şahin, bu sezon ligde ilk kez ilk 11'de görev yaptı.

Maça istekli başlayan takım konuk Fenerbahçe oldu. İlk 10 dakikada üst üste fırsatlar yakalayan sarı lacivertliler, bunları kullanamadı. 9. dakika ise Da Costa'nın topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle Fenerbahçeliler penaltı bekledi ama hakem Yunusu Yıldırım devam dedi. Konuk takım oyuncuları uzun süre itiraz etti ama sonuç değişmedi. 21. dakikada ise maçın kırılma anı yaşandı. Sivasspor atağında Aatıf, orta sahada Egemen ile girdiği mücadelede yerde kalınca maçın hakemi Yunus Yıldırım, faul kararı verdi. Egemen'e sarı kart gösteren Yıldırım, itirazlarını sürdüren oyuncuyu kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

Bu kartın ardından ev sahibi oyunda dengeyi sağladı ama rakip kalede pozisyon bulamadı. Fenerbahçe de kırmızı kartın şokunu üzerinden atamadı ve ilk bölümdeki hızını kaybetti. Böylece ilk devre 0-0 sona erdi.

İkinci yarıda ise en önemli an 56. dakikada yaşandı. Defansın bir anlık hatasından faydalanan  Kuyt topu kapıp Sow'a aktardı. Senegalli golcünün vuruşunu Nihat çeldi, boşta kalan topu Gökhan tamamlayamadı. dönen topta ise Sivasspor Fenerbahçe'yi eksik yakaladı. Aatıf'ın pasında Aydın vurdu, Kadlec'e çarpan top yön değiştirdi ve Volkan'ı yanılttı. Bu golle Sivasspor 1-0 öne geçti.

Golden sonra Fenerbahçe'nin şansızlıkları bitmek bilmedi. Sow ile emre aynı anda sakatlandı ve sarı lacivertliler, 2 oyuncu değiştirmek zorunda kaldı. Kontrolü eline alamayan Fenerbahçe'ye 2. darbe 81. dakikada geldi. Utaka'nın büyük çabasıyla taca çıkarmadan çevirdiği topu Aatıf kaleye gönderdi, sona dokunan Burhan skoru 2-0'a getirdi.

Maçta başka gol olmadı ve Sivasspor mücadeleyi 2-0 kazandı. Bu sonuçla üstüste 3. deplasman mağlubiyetini alan Fenerbahçe, 44 puanda kaldı ve Galatasaray'ın farkı 4 puana indirmesini engelleyemedi. Sivasspor ise 3 resmi maçın ardından kazanarak 35 puana yükseldi.

MAÇIN ÖZETİ VE GOLLERİ - TIKLA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler