Sivasspor: 2 - Fenerbahçe: 3

Sivasspor: 2 - Fenerbahçe: 3

Şampiyonluk yarışında kalmak isteyen Fenerbahçe çekinerek gittiği Sivasspor deplasmanında 2 kez yenik duruma düşmesine rağmen son dakikalarda bulduğu golle 3-2 kazandı ve maç fazlasıyla 2. sıraya yükseldi.

Şampiyonluk yarışında kalmak için mutlaka galibiyete ihtiyacı olan Fenerbahçe'de, teknik direktörü İsmail Kartal, Sivasspor karşısında, geçen haftaki Balıkesirspor maçı ilk 11'inden 3 farklı oyuncuyu sahaya sürdü. Sarı kart cezası nedeniyle Sivas'a getirilmeyen Bruno Alves'in yanı sıra Dirk Kuyt ve Pierre Webo da ilk 11'de şans bulamadı. Bu futbolcuların yerine Emre Belözoğlu, Bekir İrtegün ve Emmanuel Emenike ilk 11'de sahaya çıktı.

Ev sahibi Sivasspor'da sezonu kapatan Michael Eneramo ve İbrahim Toraman'ın yanı sıra defans hattının önemli isimlerinden stoper Manuel Da Costa, sol bek Ziya Erdal ve kaleci Korcan Çelikay, sakatlıkları nedeniyle bu maçta forma giyemedi.

Sarı lacivertli ekip karşısında son 3 yılda sahasında yenilgi görmeyen Sivasspor maça hızlı başladı ve golü çok erken buldu. 8. dakikada Batuhan'ın pasında Taouil'in ceza alanı çapraz pozisyonundan vuruşunda kaleci Volkan topu ayaklarıyla uzaklaştırdı. Atağın devamında sağ çizgiye inen Burhan'ın pasında Taouil'in yerden vuruşunda bu kez top başarılı kalecinin bakışları arasında ağlarla buluştu. Ancak santradan hemen sonra konuk takım beraberliği yakaladı. Sol kanattan son çizgiye hareketlenen Alper'in ceza alanına gönderdiği topa Sow dokunamadı. Arka direkte kendini unutturan Diego, topu ağlara gönderdi. Diego böylece son maçlardaki çıkışını sürdürmüş oldu. 

Golden sonra pozisyonlar yakalayan Fenerbahçe oldu ama golü Sivasspor buldu.24. dakikada Cicinho'nun sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta Volkan da önemli bir hata yaptı ve top başarılı kalecinin kapattığı köşeden ağlara gitti. 

29. dakikada ise Sivasspor inanılmaz bir golü kaçırdı. Aatıf, kaleci Volkan'ı çalımladıktan sonra topu müsait durumdaki Burhan'a aktardı. Ancak Burhan topu boş kale yerine üstten auta attı. 

İlk yarıda başka önemli pozisyon olmadı ve devre arasına 2-1 Sivasspor üstünlüğüyle gidildi. 

2. yarıya Emenike-Webo değişikliyle başlayan İsmail kartal, bunun meyvesini hemen aldı. 55. dakikada Gökhan'ın ortasında Webo ceza sahasında bomboş kaldı ve nefis vurdu. Böylece skora bir kez daha denge geldi. Golden sonra basısını artıran Fenerbahçe önemli fırsatlar yakaladı ama aradığı gol için yaklaşık 30 dakika bekledi. 87. dakikada yine sağ kanattan yapılan ortada seken topu önünde bulan Sow bu sezonki 14. golünü atarak Fenerbahçe'ye 3-2'lik üstünlüğü getiren isim oldu. 

Maçı da 3-2 kazanan Fenerbahçe, puanını 66'ya çıkarıp maç fazlasıyla 2. sıraya yerleşti ve şampiyonluk yarışında yoluna devam etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler