Sivasspor: 2 - Galatasaray: 1 - İZLE

Sivasspor: 2 - Galatasaray: 1 - İZLE

Galatasaray, Sivasspor deplasmanında 2-1 yenildi, Beşiktaş'ın puan kaybettiği haftada Şampiyonlar Ligi'ne direk gitme yolunda fırsat tepti.

Galatasaray, Sivasspor deplasmana eksik çıktı. Sarı-Kırmızılılar'da kart cezalısı Felipe Melo, Wesley Sneijder ve Hakan Balta ile sakatlıkları bulunan Didier Drogba, Aurelien Chedjou ve Ceyhun Gülselam kadroda yer aldı. 

Ligde geçen hafta Fenerbahçe ile oynadıkları maçın ilk 11'inde 4 değişiklik yapan Mancini, savunmada Hakan Balta'nın yokluğunda Koray Günter'e, orta sahada Melo ve Sneijder'in yerine Veysel Sarı ve Izet Hajrovic'e, ileri uçta ise Drogba'nın yokluğunda Umut Bulut'a şans verdi.

Maça Sivasspor daha organize başlarken; ayağa paslarla ilk dakikalarda oyunda üstünlüğünü kurdu. Aradığı gole ise 
17'inci dakikada ulaştı. Aatif Shahechouhe soldan cezasahasına yönelirken Utaka'yla ver kaç yapmak istedi. Nijeryalı oyuncunun penaltı noktası üzerine doğru gönderdiği top, defansa çarpıp Muslera'ya kadar gitti. Uruguaylı file bekçisi topu elinden kaçırırken, geriden gelen Aatif Chahechouhe, Galatasaray ağlarını havalandırdı ve Sivasspor'u 1-0 öne geçirdi. 

21'de bu kez Burhan Eşer, takımını mutlak golden etti. Aydın Karabulut'un soldan altıpas sağ içine gönderdiği ortada Burhan kafayı vurdu, top boş kale yerine üstten auta gitti. 

Oyunda yavaş yavaş dengeyi kuran Galatasaray, Sivasspor kalesine yüklenmeye başladı. Aradığı gole ise 42. dakikada ulaştı. Yekta cezasahası sağ dışında topla buluştu. Herkes orta beklerken çalımlarla cezasahasına girip çaprazdan vurdu, top Sivasspor ağlarıyla buluştu ve maça 1-1'lik eşitlik geldi. 

59'uncu dakikada Sivasspor 2. gole çok yaklaştı. Utaka cezasahası dışında Semih'e karşın şutunu çekti, top sol direğe çarpıp auta çıktı. 

Bir dakika sonra ise ev sahibi ekibin ikinci golü geldi. Aydın Karabulut'un ortasahadan defansın arkasına gönderdiği topla Utaka buluştu. Nijeryalı, önce Muslera'yı geçti; ardından topu ağlarla buluşturdu ve Sivasspor'u 2-1 öne geçirdi. 

Galatasaray golden sonra beraberlik için bastırırken, Umut ve Burak'la gole de yaklaştı. Ancak sarı-kırmızılıların gol çabası sonufç vermedi ve karşılaşma 2-1 Sivasspor'un üstünlüğüyle sona erdi. 

Bu beraberliğin ardından Galatasaray 53 puanda kalırken, Beşiktaş'ın Torku Konyaspor'la 1-1 berabere kalmasını iyi değerlendiremedi ve Şampiyonlar Ligi'ne direk gitme yolunda önemli bir fırsatı kullanamadı. 

Maç fazlasıyla puanını 43'e çıkaran Sivasspor ise Avrupa Ligi'ne katılma yolunda zorlu bir maçtan üç puanla ayrıldı. 

MAÇIN GENİŞ ÖZETİ VE GOLLERİNİ İZLEMEK İÇİN - TIKLA

Günün diğer karşılaşmalarında;
Kardemir Karabük: 0 - Akhisar Belediye: 2
Kayserispor: 0 - Çaykur Rizespor: 2

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler