Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 45 yaralı

Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 45 yaralı

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde buzlanan yolda kontrolden çıkan yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 45 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 02.45 sıralarında Tokat - Erzincan arasındaki D-100 karaolu üzerinde bulunan Akıncılar ilçesine 15 km uzaklıktaki Güllüce köyü yakınlarında meydana geldi. İstanbul'dan Ağrı'ya giden Tacettin İşleyen yönetimindeki 06 AS 3058 plakalı yolcu otobüsü, yoldaki buzlanma nedeni ile kontrolden çıktı. Yol kenarındaki kar yığınına çarparak sürüklenen otobüs, daha sonra 10 metrelik şarampole yuvarlandı. Takla atan otobüs, zeminde bulunan beton çeşmeye yaslanarak durdu.

Kazanın haber verilmesinin ardından olay yerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ile, polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada devrilen otobüsün altında kalan 42 yaşındaki Esat Kaya öldü, 45 kişi ise yaralandı.

Yaralılar Sivas, Akıncılar, Suşehri ve Erzincan'ın Refahiye ilçelerindeki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. Otobüs içerisinde sıkışan yolcular kaza yerine gelen vincin otobüsü kaldırması ile AFAD ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye sevk edildi.

Kazada yaşamını yitiren Esat Kaya'nın cansız bedeni de otobüsün altından çıkarılarak Suşehri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler