Sivil anayasa fikirlerinin filizlerine su vereceğiz

"Sivil anayasa fikirlerinin filizlerine su vereceğiz"

Çankırı Barosu'nun yeni başkanı Av. Erkan Köroğlu yazılı bir açıklama yaparak gündeme dair düşüncelerini ifade etti.

18 Haziran'da yapılan "başkanlık seçimi" ile Çankırı Barosu Başkanlığına seçilen Av. Erkan Köroğlu ilk kez bir basın açıklaması yaparak kamuoyu ile düşüncelerini paylaştı. Baro Başkanı Köroğlu'nun açıklaması şöyle:

"Saygıdeğer Meslektaşlarım;

Baromuzun, 12 Haziran 2011 tarihinde siz değerli meslektaşlarımın yoğun katılımı ile gerçekleştirdiği olağanüstü genel kurulda sizlerin teveccühü ile Baro başkanı seçildim. Demokrasiye inanarak ve meslek kurallarına riayet ederek sandık başına gelen, tercihini benden yana kullanan, kullanmayan tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim.

Ülkemizde ve ilimizde savunma makamının sorunları ortadadır. Çalışma sürem içerisinde şahsım ve yönetimim kurulumun öncelik sırasına göre bu sorunların çözümü için gerek ilimizde gerekse ulusal alanda elinden gelen gayreti göstereceğinin bilinmesini istiyorum. Hukuk kuralları içerisinde göstereceğimiz bu çalışmalarımıza her konuda destek vereceğinize yürekten inanıyor, şimdiden sizlere teşekkür ediyorum.

Değerli meslektaşlarım;

Ülkemiz, demokrasi ve adaletin ‘daha iyi nasıl gerçekleştiririz’ tartışması yerine maalesef demokrasi ve adalet ‘var mıdır, yok mudur’ tartışmaları ile 21. yy'da yol almaktadır. Baromuz, tam ve eksiksiz demokrasi ile tam bağımsız tam tarafsız adaletin sağlanması adına militarist düşüncenin ürünü olan 1982 anayasası yerine geçecek sivil anayasa fikrinin filizlerine daima su verecektir. Bu desteğimizin, Cumhuriyetimizin temel kuralları, Büyük Atatürk'ün gösterdiği hedef ve üniter devlet geleneğinden ayrılmadan olacağının da herkes tarafından bilinmesini istiyorum.

Tüm meslektaşlarıma şahsım ve yönetim kurulum adına çalışmalarında başarılar diliyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler