Siyasi parti ve STKların 13 askerimizin şehid edilmesiyle ilgili açıklamaları

Siyasi parti ve STK'ların 13 askerimizin şehid edilmesiyle ilgili açıklamaları

Parti İl teşkilatları ve STK'lar ardı ardına açıklama yapıyolar.

 PKK tarafından Silvan'da 13 askerimizin şehid edilmesini kınayan bildirile ard arda yayımlanmaya başladı. Çankırı MHP İl Başkanı Ali Acıbunar da yaptığı yazılı açıklama ile "Ülkemiz zor günler geçirmektedir" dedi. İşte MHP İl Başkanı Acıbunar'ın yazılı açıklamas:

ÜLKEMİZ ZOR GÜNLER GEÇİRMEKTEDİR

"Terörün her türlüsüyle yüz yüze olduğumuz şu günlerde 13 vatan evladını daha yüreklerimize gömmenin acısını yaşamaktayız. Şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Acımız sonsuzdur.

Bölücülüğün itibar ve değer kazandığı bu günkü ortamda milletimiz ve devletimizin bekasına her zamankinden daha fazla sahip çıkılması zaruret haline gelmiştir.

Bu arada, açılım nutuklarıyla milletimize hayali umutlar aşılanmaya çalışılırken, hainlere de ta baştan beri akıllarında olan toplumsal özerklik safsatasını ilan etme fırsatı verilmiştir.

Kara propagandalarla “kandan beslenenler” diyerek, toplumun tepki mekanizmalarını köreltme çabalarına rağmen, isyanımızı haykırmanın tek yolunun, duygularımızı halkımızla paylaşma ve herkese itidal tavsiye ederek, moral verme olduğunun şuurundayız.

Bu vesileyle; acısını yürekten paylaştığımız büyük Türk milletine baş sağlığı diliyorum."

baro-telin-aciklama-resim-05.jpg

ÇANKIRI BAROSU YÖNETİM KURULU'NUN AÇIKLAMASI

Çankırı Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu’nun bugün saat 11.00’de Çankırı Adliyesi önünde yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"Güzel yurdumuzun gözbebeği Diyarbakır’ımızda, 14 Temmuz 2011 tarihinde, vatanın milletiyle bölünmez bütünlüğü sağlamak, bizlerin huzur ve güvenliğini temin etmek için gece gündüz  canını ortaya koyan kahraman güvenlik güçlerimizden 13 yiğidimiz, kendilerini hangi isim altında adlandırırlarsa adlandırsınlar, bize göre beyinleri yıkanmış , insanlıktan nasiplerini almamış çapulcular tarafından şehit edilmişlerdir.

Bizler Çankırı Barosu olarak vatanın bölünmez bütünlüğünü bozmaya yönelik bu hain saldırıyı nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Ayrıca bu tür saldırılarda akan şehit kanlarını zafer kabul ederek milletten aldıkları  yetkileri dahi yerinde yani mecliste kullanamayan, aldıkları vekaletlere ihanet ederek sözde özerklik ilan eden ve kardeşler arasına nifak tohumları atmaya çalışan, siyasetçileri de protesto ediyoruz.

Allah Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birliğini ve dirliğini bozmasın diyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.

 Çankırı Barosu Yönetim Kurulu"

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler