Skandal mektup!

Skandal mektup!

CHP, ilk defa oy kullanacak olan gençlere Başbakan Davutoğlu’nun fotoğrafı bulunan mektuplarda YSK şüphesini gündeme getirdi.

CHP’li Mahmut Tanal, bu bilgilerin ancak Nüfus Müdürlükleri’nden veya Yüksek Seçim Kurulu’ndan alınmış olabileceğini ifade etti. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AKP tarafından Türkiye’de 18 yaşını doldurmuş ve ilk defa oy kullanacak olan gençlerin adreslerine Başbakan’ın fotoğrafının basılı olduğu ve seçim propagandası yapılan mektupların gönderilmesine tepki gösterdi. Kişisel verilerin ancak kanunda öngörülen hallerde veya kişinin açık rızasıyla işlenebileceğini kaydeden Tanal, “Oysa söz konusu olayda mektuplar rastgele gönderilmemiş olup kişiye özel ve kişinin ilk defa oy kullanacağı bilinerek gönderilmiş, burada açıkça Anayasal bir ihlal söz konusu” dedi. Tanal konuyu TBMM’ye de taşıdı.

“AKP SUÇ İŞLİYOR”
Türkiye’nin her yerinde binlerce kişinin ad-soyad, yaş ve adres bilgilerine ulaşmanın bir siyasi partinin kendi çabaları ile mümkün olmayacağını kaydeden Tanal, bireylerin kişisel bilgilerini siyasi bir partiye sızdıran kamu kurumları ve bu kamu kurumlarında çalışan kamu görevlilerinin ve kişinin oluru olmadan bilgilerini alarak evlerine mektup gönderdiği için AKP’nin suç işlediğinin altını çizdi. Tanal, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’e yönelttiği soru önergesinde şu sorulara yer verdi; AKP kişisel bilgilere nasıl ulaşmıştır? Bu bilgiler hangi kurumdan temin edilmiştir. Bu kişisel bilgilere her vatandaş rahatça ulaşabilmekte midir? Bu bilgiler bakanlığınız bilgisi dahilinde verildi ise yasal gerekçesi nedir?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler