Şok iddia: “Vahdettin Köşkü’ne SGK’dan 172 milyon lira”

Şok iddia: “Vahdettin Köşkü’ne SGK’dan 172 milyon lira”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çalışma ofisi olarak kullanacağı Vahdettin Köşkü’nün tadilatıyla ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. MHP’li Türkoğu köşk tadilatı için SGK bütçesinden 172 milyon lira kullanıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışma ofisi olarak kullanacağı belirtilen tarihi Vahdettin Köşkü ile ilgili şok bir iddia gündeme geldi. MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, İstanbul'da son Osmanlı Padişahı Vahdettin'in tahta geçmeden önce yaşadığı Çengelköy'deki Vahdettin Köşkü restorasyonu için SGK bütçesinden 172 milyon lira harcandığını açıkladı.

Köşk’ün SGK bütçesinden tadilat edildiğini vurgulayan Türkoğlu, “Tayyib Erdoğan İstanbul’da Vahdettin Köşkü’nü kendine tahsis ettiriyor. Emekli, işçi ve memura bir simit parası artış çok görülürken SGK bütçesinden 172 milyon lira Erdoğan’ın oturacağı köşk için harcanıyor” şeklinde konuştu.

SERMAYE ARTIŞI KAYITLARA GİRMEDİ
MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, BUGÜN’e yaptığı açıklamada Vahdettin Köşkü’nün 49 yıllığına Taksim Otelcilik A.Ş. isimli şirkete tahsisli olduğunu belirtti. Bu şirkette Vakıflar Genel Müdürlüğü, SGK ve Vakıflar Bankasının ortaklığı bulunduğunu kaydetti. Türkoğlu, Sayıştay’ın 2014 yılı raporuna göre SGK’nın bu şirkete 172 milyon lira sermaye artırımı yaptığını ancak bu artırımı muhasebe kayıtlarında göstermediğini dile getirdi. Tadilatın buraya aktarılan para ile yapıldığını aktardı.

MALİ TABLODA OLMALI
Sayıştay’ın 2014 yılı raporunda Taksim Otelcilik A.Ş.’de SGK tarafından yapılan 172 milyon 106 bin liralık sermaye artırımında fonun sermayeye dönüştürülmesinden kaynaklanan 35 milyon 229 bin lira tutarındaki sermaye artışının muhasebeleştirilmediği ifade edildi. Sayıştay sermaye artışının muhasebe kayıtlarına yansıtılarak mali tablolarda gösterilmesi gerektiği ifadesini kullandı. (BUGÜN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler