Soma faciasında gözaltılar

Soma faciasında gözaltılar

Soma'daki maden faciasıyla ilgili başlatılan soruşturmada ilk gözaltı kararı verildi. Soma Madencilik'te üst düzey yöneticilerin de aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

Soma'da Cumhuriyet Savcılığı'nın maden faciasıyla ilgili yürüttüğü soruşturmada gözaltına alınan müdürlerle mühendislerin sorgusu sürüyor. 301 kişinin ölümüyle sonuçlanan faciayla ilgili soruşturmada, 'ihmal, birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçlamasıyla gözaltına alınan 24 kişiden 16'sı şunlar:

GÖZALTINA ALINANLARDAN BAZILARININ İSİMLERİ  
Soma Maden İşletmeleri İşletme Müdürü Akın Çelik. Muhasebe Müdür Yardımcısı Ali Ulu. Mühendisler Ertan Ersoy, Selçuk Demirci, Erdem Canbaz, Harun Güneş, Hilmi Kazık, Yalçın Erdoğan, Saltuk Alp Demirci ve Ergin Yılmaz. Teknikerler Mehmet Avcı, Halil Dalkıran, Mehmet Ali Gündüz, Mustafa Işık, Necati Demirci ve Halil Yavuz oldu.

MANİSA VALİSİ ADLİYE'DE
Soma’da 301 kişinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili başlatılan soruşturmada, gözaltına alınanlardan 6 kişi daha adliyeye getirildi. Böylece sorgusu tamamlananlardan tutuklanma istemiyle adliyeye sevk edilenlerin sayısı 11’e çıktı.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, halen 11 zanlının sorgusunun devam ettiği Soma Adliyesi'ne geldi. Soruşturmayı yürüten savcılardan sorumlu Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner ile görüşecek olan Vali Savaş, "24 şüpheli gözaltında. Bunlar gruplar halinde adliyeye gönderiliyorlar. Gözaltındaki kişilerle ilgili elimde bir isim listesi yok. Zaten isim de açıklamam doğru olmaz" dedi. 
Suçlamaların ne olduğunu, ne kadar ceza isteneceğine savcılığın karar vereceğini belirten Vali Savaş, Cumhuriyet Başsavcısıyla telefonla konuştuğumda, kendisine şikayetin olduğunu, müştekileri, mağdurları, tanıkları dinlediklerini, şimdi de süphelileri dinleyeceklerini söylediğini aktardı. Vali Savaş daha sonra adliyeye girdi.

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “Şu anda gözaltındaki 19 kişinin listesini gördüm. Listede Alp Gürkan ile oğlu Cem Gürkan ve İşletme Genel Müdürü Ramazan Doğru’nun isimleri yok. Bu da gözaltına alınmadıklarını gösteriyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler