Somali'de Türk heyetine bombalı saldırı!

Somali'de Türk heyetine bombalı saldırı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali ziyareti öncesi, Mogadişu'daki Türk heyetine bombalı bir saldırı düzenlendiği bildirildi. Saldırıyı El Şebab üstlendi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yakınlarındaki Türk heyetinin de kaldığı Atfeya Otel olarak da bilinen SYL Otel'e düzenlenen bombalı saldırıda 4 kişinin öldüğü, 3 polisin yaralandığı bildirildi. 

Reuters'a açıklama yapan Somali polisi, saldırının bomba yüklü araçla yapıldığını söyledi. Saldırıyı El Şebab örgütü üstlendi.

EL ŞEBAB'DAN AÇIKLAMA
Somali'nin başkenti Mogadişu'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yakınlarındaki Türk heyetinin de kaldığı Atfeya Otel olarak da bilinen SYL Otel'e düzenlenen bombalı saldırıda 4 kişinin öldüğü, 3 polisin yaralandığı bildirildi. 

El Şebab adına açıklama yapan örgütün askeri operasyonlar sözcüsü Şeyh Abdiasis Abu Musab, "Otele saldırdık ve orada olan Somali polisi ve yetkilileri öldürdük" dedi. Açıklamada Erdoğan'ın ziyaretinden sözedilmedi.

Otelde bulunan Türk heyetinin güvenli bir şekilde otel içerisinde bekletildiği belirtilirken, Afrika Birliği askerleri saldırının olduğu alanı güvenlik çemberine alarak kapattı. Somalili güvenlik kaynaklarından daha önce yapılan açıklamada, saldırıda 1 polisin öldüğü, 2 polisin yaralandığı belirtilmişti. 
 
BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMA
Bizim ön heyet olarak  gitmiş heyetin kaldığı otelin karşısında bir saldırı söz konusu. Tabii doğrudan  bizim hedefi alıp almadığı konusunda inceleme devam ediyor. Büyükelçimiz her  türlü tedbiri Somalili yetkililerle birlikte alıyor, biz 2012'de Sayın  Cumhurbaşkanımız başbakanken, ben dışişleri bakanı iken de Somali'ye gittiğimizde  çok daha zor şartlarda oraya gitmiştik ama gitmekten vazgeçmedik. Şu ana kadar da  gördüğüm kadarıyla Sayın Cumhurbaşkanımız da gitme iradesini sürdürüyor. Riskler  olur ama Türkiye'nin böyle riskli durumlarda her zaman kararlı tutumu değişmez.  Afrika politikamız bizim en öncelikli politikalarımız arasındadır."

Türk delegasyonu otelin içindeyken, otelin dışında bomba yüklü araç patlatılmış. Türk delegasyonu otelin içinde bulunuyordu. Türk delegasyonunun içerde ve güvende olduğu belirtiliyor.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA
Saldırıyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada patlamanın otelin kontrol noktasında meydanada geldiği belirtildi. Yazılı açıklama şöyle:

"Somali’de meydana gelen saldırı hakkında Somali Büyükelçimizden alınan ilk bilgilere göre ön heyet üyelerinin kaldığı otele yönelik bir saldırı girişimi olduğu, otelin kontrol noktasında patlama meydana geldiği, Somali tarafında can kaybı olabileceği, Türk tarafında herhangi bir can kaybı olmadığı, bir kişinin otelin kırılan camları nedeniyle hafifçe yaralanmış olabileceği, Somali makamlarının güvenlik seviyesini yükselttiği öğrenilmiştir."

NTV'ye konuşan Kızılay Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu, Somalili askerlerin hayatını kaybettiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler