Son dakika... Belediye Başkanı Dinç'e vekillik yolunda kırmızı kart!

Son dakika... Belediye Başkanı Dinç'e vekillik yolunda kırmızı kart!

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç iki gün üst üste yaptığı Başkent ziyaretlerinden eli boş, morali bozuk döndü!

24 Haziran'da yapılacak 'baskın' seçim için adaylık yarışları da siyasi kulislerde tüm hızıyla devam ediyor. TBMM'de alınan seçim kararının ardından Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç de geride bıraktığımız Perşembe ve Cuma günlerini Başkent Ankara'da AKP Genel Merkezi'nde yaptığı ikili-üçlü görüşmelerle geçirdi.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre Başkan Dinç'in 12 Mayıs'ta açıklanacak olan kesin listeler öncesi nabız yoklaması yaptığı ve tatmin edici düzeyde destek bulduğu anda Belediye Başkanlığı koltuğundan istifa edeceği yönünde. Ancak AKP Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmelerde Başkan Dinç'i istifaya götürecek gelişmelerin yaşanmadığı ve parlamento hayallerinin şimdilik kaydıyla ötelendiği öğrenildi.

BAŞKAN DİNÇ GELİŞMELERE HAYLİ SİNİRLİ!
Sözcü18 Haber Merkezi'ne ulaşan iddialara göre; Belediye Başkanı İrfan Dinç'in Ankara'da yapmış olduğu ziyaretlerde milletvekili adaylığı konusunda eli boş olarak dönmesinin akabinde, makam odasına çağırılan belediye bürokratlarının alışılmışın dışında 'fırça' yemeleriyle sonlandığı da ifade ediliyor. 

BASKIN SEÇİM, AKP'Lİ VEKİLLERDE ŞOK ETKİSİ YARATMIŞ OLMALI Kİ!
Öte yandan, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aldığı 'baskın' seçim kararı sonrası milletvekillerinde 'yeniden adaylık' konusunda sürdürdükleri sessizlik kamuoyunda tuhaf karşılandı.

Siyasi kulislerde Çankırı milletvekilleri Hüseyin Filiz ve M. Emin Akbaşoğlu'nun yeniden aday olup olmayacakları konusunda farklı görüşler ortaya atılsa da, her iki milletvekilinin yeniden aday adayı olması bekleniyor.

KULİSLERDE 'İDRİS ŞAHİN' BEKLENTİSİ FAZLACA DİLLENDİRİLMEKTE
AKP kulislerinde konuşulan diğer bir konu başlığı ise; Yargılandığı FETÖ davasından 'beraat' ederek çıkan 24. Dönem Çankırı Milletvekili Av. İdris Şahin'in aday adaylığı.

Haber Merkezimizin elde ettiği bilgilere göre Şahin'in yeniden aday adaylığı müracaatında bulunması Genel Merkez'den güçlü bir destek aldığı anlamına gelecek ve AKP'nin Çankırı listesi önemli bir revizyona uğrayacak anlamı çıkması gayet doğal olarak yorumlanabilir.

Çankırı'da yaşanan siyasi gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler