Son Dakika… FETÖ çatı davasında karar çıktı

Son Dakika… FETÖ çatı davasında karar çıktı

Darbe girişiminden önce açılan FETÖ/PDY çatı davasında Hidayet Karaca, İlhan İşbilen, Alaeddin Kaya, Kazim Avcı ağırlaştırılmış müebbete çarptırıldı.

15 Temmuz darbe girişimi öncesi açılan 75 sanıklı FETÖ çatı davasında kararını açıklayan mahkeme, kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da arasında bulunduğu dört sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

15 Temmuz darbe girişiminden önce FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında açılan, kamuoyunda ‘FETÖ Çatı Davası’ olarak bilinen, aralarında Fetullah Gülen’in de bulunduğu, 67’si firari 75 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme Hidayet Karaca, İlhan İşbilen, Kazım Avcı ve Alaeddin Kaya’yı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

ÜYE HAKİMDEN KARARA MUHALEFET ŞERHİ
Sanıkların mütalaaya karşı son savunmalarının alındığı duruşma, 5-6 Temmuz tarihine bırakıldı. Öte yandan üye hakim geçen celse tahliye edilen sanık Ali Bulaç’ın durumu ile diğer tutuklu sanıkların durumunun benzer olması gerekçesiyle diğer tutuklu sanıkların da tahliye edilmesi gerektiğini belirterek karara muhalefet şerhi düştü.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar İbrahim Karayeğen, Mümtazer Türköne, Ahmet Turan Alkan, Mustafa Ünal ile tutuksuz sanıklar Ali Bulaç, Mehmet Özdemir, Şahin Alpay, Nuriye Ural, İhsan Duran Dağı, Lalezer Sarıibrahimoğlu ve Orhan Kemal Cengiz ile avukatları katıldı. Duruşma, mütalaaya karşı sanık savunmalarıyla devam etti.

Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Mümtazer Türköne, Ahmet Turan Alkan, Mustafa Ünal’ın sanıkların kaçma şüphesi, eylemlerin yoğunluğu dikkate alınarak  tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Sanıkların adli kontrol tedbirlerinin kaldırılması talebini reddeden heyet, duruşmanın 5-6 Temmuz tarihine bırakılmasına hükmetti. Öte yandan üye hakimlerden Abdullah Ok, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına şeklindeki karar muhalefet şerhi koydu. Üye hakim Ok, geçen celse sanık Ali Bulaç’ın tahliyesine muhalefet şerhi koyduğunu belirterek “Sanık Ali Bulaç’ın atılı suçun vasıf ve mahiyeti ile diğer tutuklu sanıkların durumlarının benzer olduğunu, benzer durumda olan sanıklara benzer muamele yapılması yani eşitlik ve usulde paralellik ilkesi uyarınca tüm tutuklu sanıkların tahliyesi gerektiği kanaatinde” olduğunu ifade etti. 

ÇANKIRILI HİDAYET KARACA, İRFAN DİNÇ'İN KANKASIYDI!

Bugünkü mahkeme kararı ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Hidayet Karaca, zamanın Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'in de kankisiydi. Karaca'nın Çankırı ziyaretlerinde kendisini ağırlayan İrfan Dinç, sosyal medyada takipçilerine ve kamuoyuna sıcak mesajlar vermekten imtina etmiyordu.

irfan-kanki-hidayet-karaca-resim-06.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler