Son dakika haberi... AKP Çankırı'da temayül iptal

Son dakika haberi... AKP Çankırı'da temayül iptal

AK Parti'de daha önce 18 Kasım 2018 Pazar günü yapılacağı açıklanan temayül yoklaması aralarında Çankırı'nın da bulunduğu 25 ilde Genel Merkez tarafından iptal edildi.

Edinilen bilgilere göre AK Parti Genel Merkezi başta İstanbul, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Kayseri, Gaziantep, Kocaeli, Kastamonu olmak üzere 25 ilde temayül yoklaması yapmama kararı aldı. Temayül yoklaması sadece ilçelerde gerçekleştirilecek.

Merkezinde temayül yoklaması yapılmayacak iller şunlar:

İstanbul, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Kayseri, Konya, Gaziantep, Şanlıurfa, Kocaeli, Sivas, Kastamonu, Amasya, Denizli, Ordu, Samsun, Tekirdağ, Tokat, Artvin, Bayburt, Bolu, Çankırı ve Kırşehir.

KULİSLER BELEDİYE BAŞKAN ADAYI'NIN
BELİRLENDİĞİ YÖNÜNDE DALGALANIYOR
Sözcü18 Haber Merkezi'nin akşam saatlerinden bu yana Çankırı ile ilgili iptal gerekçesinin ardında yatan gerçeği ortaya çıkartma adına yaptığı görüşmelerde ortak kanaat "Bu karar AK Parti'nin Çankırı'da belediye başkan adayı olarak Hüseyin Boz ismi üzerinde mutabık kaldığı anlamını taşır" düşüncesinde yoğunlaştı.

BAŞKAN BOZ: TARAFIMA ULAŞMIŞ BİR BİLGİ YOK
Konuyla ilgili olarak kendisine telefonla ulaştığımız Çankırı Belediye Başkanı Hüseyin Boz sorumuz üzerine "Temayülün iptal edildiğini gündüz saatlerinde öğrendim. Bunun dışında tarafıma ulaşmış bir bilgi yok. Ben de gelişmeleri internet medyasından takip ediyorum" dedi.

ARİF EMECEN: SİYASİ İRADENİN KARARINA SAYGI DUYUYORUM
Pazar günü yapılacak olan temayülün iptali sonrasında kendisine ulaştığımız AK Parti Çankırı Belediye Başkan aday adaylarından Arif Emecen; "Alınan kararı bir süredir Çankırı şehir merkezinde yapılan anketlerin sonucu olarak görüyorum. Sahada yapılan anketlerin sonucunda önümüzdeki günlerde yapılacak olan mülakata da 2 ya da 3 kişinin çağırılacağını düşünüyorum. Nihayetinde belediye başkan adayı olarak tespit edilecek isim öncelikli olarak AK Parti'nin Çankırı'da seçimi kazanmasına yönelik olacak. Bizim il bazında gördüklerimizin ötesinde Genel Merkez'in daha  büyük bir resim görmesi çok normal. Önemli bir birikimi olan Teşkilat  Başkanlığı'nın gördüğü fotoğrafın hem Çankırı hem de ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler