Son Dakika: Kritik MGK sonrası ilk açıklama! OHAL'in...

Son Dakika: Kritik MGK sonrası ilk açıklama! OHAL'in...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan kritik MGK sona erdi. OHAL'in 3 ay süreyle uzatılması için tavsiye kararı alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı  Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantı, 1 saat 45 dakika sürdü.Toplantıda  OHAL'in uzatılması, terörle mücadele, Suriye'ye düzenlenen saldırı ana gündem maddesiydi. 

Toplantı sonrası yayımlanan bildiride, hükümete OHAL'in 3 ay daha uzatılması tavsiyesinde bulunuldu. Bildiride şu ifadeler yer aldı:

"Suriye'de konvansiyonel saldırıların sebep olduğu katliamların tekerrürüne mani olmak ve sorumluların hesap vermesini sağlamak için uluslararası toplumun müşterek hareket etmesinin hayati önemi haiz olduğu belirtilmiştir.

Suriye topraklarının terörden arındırılması ve toprak bütünlüğünün muhafazası maksadıyla TSK tarafından icra edilen harekatlara müttefiklerimizin desteklerinin beklenildiği ve Suriye'deki ihtilafa kalıcı çözüm bulunması noktasında kararlılığımızın aynen devam ettiği ifade edilmiştir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler