SON DAKİKA: Sultanahmet’te canlı bomba saldırısı

SON DAKİKA: Sultanahmet’te canlı bomba saldırısı

Sultanahmet'te canlı bomba saldırısı. 12 kişi yaşamını yitirirken 14 kişi de yaralandı.

İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda saat 10.20'de çok şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada IŞİD'li canlı bombayla birlikte 11 kişi yaşamını yitirdi. Ölenlerin hepsinin yabancı uyruklu olduğu açıklandı. Patlama sonrası 15 kişi de yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu bildirildi. Patlamada yaralananların arasında ilk belirlemelere göre 6 Alman, 1 Norveç ve 1 Peru vatandaşı var. 

Polis patlama ile ilgili araştırmalarını sürdürürken bölge güvenlik çemberine alınarak yaya girişine kapatıldı. Sultanahmet katliamıyla ilgili haberlere yayın yasağı getirildi. Dünyanın dört bir bölgesinden haber kanalları ve televizyonları Sultanahmet'ten canlı yayın yaparken, Türk radyo ve televizyonları yayınlarını kesti.

ALMAN TURİST KAFİLESİ ARASINDA PATLATILDI
Cumhuriyet muhabiri Ali Açar, canlı bomba saldırısıyla gerçekleşen patlamanın Alman turist kafilesi arasında gerçekleştiğini bildirdi.

SULTANAHMET BOMBACISININ KİMLİĞİ BELİRLENDİ 
Canlı bomba saldırısını Nabil Fadlı adlı Suudi Arabistan Doğumlu teröristin gerçekleştirdiği belirlendi. Polis, eylül 1988 doğumlu teröristin tüm bağlantılarını ortaya çıkarmaya yönelik operasyonlarını sürdürüyor.

DAVUTOĞLU AÇIKLADI: IŞİD ÜYESİ CANLI BOMBA 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırıyı gerçekleştiren canlı bomba ile ilgili "DAİŞ mensubu" dedi. Davutoğlu, saldırıda hayatını kaybedenlerin tamamının yabancı uyruklu oyduğunu da belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler