Soner Ertek'e ölüm tehdidi!

Soner Ertek'e ölüm tehdidi!

Monaco’lu Falcao’nun şok sakatlığı Kolombiyalılar’ı çıldırttı.

Dünya Kupası’nı kaçıracağı açıklanan yıldız golcüyü sakatlayan Soner Ertek'e sosyal medyadan öfke yağdı. İşi abartan bazı fanatikler Türk asıllı futbolcuya ölüm tehdidinde bile bulundu.

Dünya futbolu Kolombiyalı yıldız Radamel Falcao’un şok sakatlığıyla çalkalanıyor. Monaco’nun önceki gün Fransa Kupası’nda amatör takım Monts Or Azergues ile oynadığı maçta sakatlanan yıldız golcünün durumunun ciddi olduğu belirtildi. Falcao’nun 2014 Dünya Kupası’nı bile kaçırma ihtimali olduğu açıklandı.

EN AZ 6 AY OYNAYAMAYACAK
Bu haber, sezon başında Falcao’yu Atletico Madrid’den 60 milyon euroya kadrosuna katan Monaco’da yıkıma, başarılı futbolcunun ülkesinde de öfke patlamasına yol açtı. Tepkilerin odağındaki isim ise yaptığı müdahaleyle Falcao’nun sakatlanmasına yol açan Türk asıllı Fransız futbolcu Soner Ertek. Birçok Kolombiyalı sosyal paylaşım siteleri, özellikle de Twitter’dan paylaştığı mesajlarda Ertek’e ağır hakaretler yağdırırken işi abartıp ölüm tehdidine vardıranlar bile oldu.

Özellikle silahlı Kolombiya askerlerinin fotoğrafının ve Ertek’in isminin yer aldığı tweet binlerce kez paylaşılmasıyla dikkat çekti. Öte yandan Monaco’ya Atletico Madrid’den 60 milyon euroya gelen ve yılda 14 milyon euro kazanan Falcao’nun en az 6 ay futbol oynayamayacağı açıklandı. Oyuncunun bağlarının kopmuş olabileceği dile getiriliyor.

soner-ertek-e-olum-tehdidi--3994111.jpeg

AKILLARA ESCOBAR GELDİ
Futbol fanatizminin en üst noktalarda yaşandığı Kolombiya, 1994 Dünya Kupası’nda milli futbolcu Andres Escobar’ın öldürülmesiyle hafızalarda yer etmişti. ABD maçında kendi kalesine gol atan Escobar maç sonrasında bir gece kulübünde silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmişti. Bir başka Kolombiyalı milli futbolcu Elson Becerra da 2006 yılında yine bir gece kulübünde başından silahla vurularak öldürülmüştü.

2000 yılında kurulan Monts Or Azergues’ta 2010’dan beri forma giyen Soner Ertek maç sonrası çok üzgündü. 29 yaşındaki futbolcu maç sonrası “Falcao, Dünya Kupası’na gidemezse kendimi ömür boyu affetmem” diye konuştu. (Bugün)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler