Soner Yalçın'a gözaltı!

Soner Yalçın'a gözaltı!

Gazeteci-yazar Soner Yalçın, sabaha karşı polis baskınıyla uyandı.

Bir söyleşi için Denizli'ye giden Soner Yalçın'ın, kaldığı otele sabaha karşı 05:30 sıralarında polis baskını gerçekleşti.

Gazeteci Yalçın'ın, kaldığı Şiir Otel'e gelen polisler tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

"İfadeye gitmediği" iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenilen Soner Yalçın, konudan haberi bile olmadığını söylese de polislere dinletemedi.

Gözaltı kararının Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verildiği öğrenildi. Ankara'daki mahkemenin, ev - ofis adresi / telefon numaraları UYAP’ta dahi olan Soner Yalçın'a "ulaşamadığı"ndan dolayı yakalama kararı çıkarttığı belirtildi!

Soner Yalçın şu an Denizli’de gözaltında tutulmaya devam ediliyor.

KIRMIZI KEDİ YAYINEVİ'NDEN AÇIKLAMA
Kırmızı Kedi Yayınevi gözaltı ile ilgili bir basın açıklaması yaparak şunları söyledi:
"Yazarımız Soner Yalçın'ın gözaltına alınmasını protesto ediyoruz. Uydurma gerekçelerle yapılan bu girişim gözdağı vermek maksatlıdır. Ergenekon, Balyoz, Odatv ve diğer kumpasları kuran karanlık güçler ve müttefikleri "hala ayaktayız" mesajı vermek istemektedirler. Dün nasıl yenildilerse bugünde öyle yenileceklerdir. Bu karara imza atanlar Türk aydın geleneğinin birikiminden ve cesaretinden habersizdir. Bu hukuksuzluğa karşı herkesi harekete geçmeye çağırıyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

GÖZALTIYA İLK TEPKİLER
Soner Yalçın’ın gözaltına alınması tepkiyle karşılandı. İşte gözaltına dair bazı Twitter mesajları:

- Hüseyin Aygün: Soner Yalçın gözaltına alınmış. Selvi'nin, Yayman'ın, Barlas'ın 'gazeteci'lik yaptığı bir ülkede Soner'e gözaltı, olağan ve kaçınılmazdır..

- Tuncay Özkan: Soner kardeşime karşı yapılan gözaltı değil gözdağı. Sabaha karşı girişilen saldırıyı kınıyorum.Yaparlar. Son çırpınışları. Onunlayım.

- Erdal Aksünger: R. Zarrab'ın ifade vermeye tenezzül etmediği Yeni Türkiye'de, Soner Yalçın "ifadeye gitmediği" gerekçesiyle sabaha karşı gözaltına alınıyor!

- Hüseyin Ersöz: Soner Yalçın'ı Ankara 35.ACM'nin Kararıyla Denizli polisi sabah 5'de gözaltına alıyor. Size de "hala iş başındayız" mesaji gibi gelmedi mi?

Onur Caymaz: "Ulaşılamadığı" gerekçesiyle "ulaşıp" Soner Yalçın'ı gözaltına almışlar...

Ergün Poyraz: Soner Yalçın, fırtınalara göğüs germiş, üfürükten mi yılacak.

Melis Alphan: Soner Yalçın'ı saçmasapan bi gerekçeyle gözaltına almışlar. Reza'lar ortada krallar gibi dolaşsın, bunlar işlerine gelmeyenle uğraşsın.

Atila Sertel: Soner Yalçın yeri, yurdu belli olan adamdır. Polis baskını, ona "yazma, konuşma, memleketi dolaşma" demektir.
Korkutamaz, yıldıramazsınız.

Fazıl Say: Soner Yalçın'ın durumunda endişeye gerek yok denildi , akşam İZMİR'deki konuşmasını yapacak.
(Sinir bozmak için yapılmış bir olay deniliyor)

Haluk Hepkon: Soner Yalçın'ın gözaltına alınması ülkemizin içine düştüğü batağı ve "İleri Demokrasi"nin ne menem bir şey olduğunu gözler önüne seriyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler