Sosyal Medyanın işlevi

Sosyal Medya'nın işlevi

İnternet kullanımı çok yaygın bir hale geldiği için artık herkesin birer sosyal medya hesabı var.

Artık insanların elinden düşemeyen şey haline gelen cep telefonları sosyal medyanın da sürekli kullanılmasıyla beraber kullanırlığı iyice arttı. Cep telefonlarında kullanılan internet paketleri ile artık her yerde internet erişimine sahip olunuyor. İnternet kullanımı çok yaygın bir hale geldiği için artık herkesin birer sosyal medya hesabı var. Sosyal media  kullanan bireyler burayı kendilerini ifade ettikleri bir yer olarak görüyorlar. İnsanlar burada paylaşımlar ve yorumlar yaparak zaman geçiriyorlar. Sosyal medyanın asıl görevi insanlar arasında etkileşim sağlayabilmektir. İnsanlar arasında etkileşim sağlayarak tüm dünya üzerinde insanların iletişime geçmesi sosyal medya sayesinde olacaktır.
 
İnternet ağının kişisel kullanıma uygun hale getirilip bir iletişim kanalı olmasıyla kullanıcılar aradıkları bilgiyi internet sitelerinden elde etmeye başladılar. Fakat ilk dönemlerde internet siteleri sayısı oldukça az, içeriği de son derece zayıftı. İnternet sitesi olmayanların ise herhangi bir şekilde internet ortamına içerik eklemesi söz konusu değildi. Daha sonraları kullanıcılar internet sitelerindeki içeriklere yorum olarak katkıda bulunabilmesiyle sosyal medya kavramına geçişinin ilk adımları atılırken blog siteleri, sözlük siteleri ve Wikipedia ile sosyal medya ortaya çıktı. Sosyal medya hala gelişen ve hızla büyüyen bir platformdur. Facebook ve Twitter ekseninde dönse de çok geniş çaplı ve değişik platformları içinde barındırmaktadır. Bir sonraki adım daha önceki kullanıcı davranışlarının takip edilerek, kullanıcının alışkanlıkları yönünde, aranılan bilginin en doğru şekilde sunulduğu Semantik Web kavramının her alana yayılmasıyla olacak diye tahmin edilmektedir. Önümüzdeki yakın zaman diliminde nasıl şekillenceğini görüyor olacağız, görüyoruz.
 
Sosyalmedya, kullanıcıların paylaşıma yönlendirildiği ve bu yönde cesaretlendirldiği yegâne mecradır. Şüphesiz ki bu mecralarda paylaşılan her türlü bilgi başka kullanıcılar tarafından değerlendirilme. yorumlanma geliştirilmeye eleştirilmeye açıktır. Bu durum dolaylı olarak mesajın etkisi hakkında hızlı ve çabuk geri dönüş (feedback) elde etmeye de yaramaktadır. Geleneksel Medya yayımcılık anlayışı üzerine kuruludur. Temelinde tek yönlü ileti.im; kitleye mesajı dağıtmak ve ulaştırmak vardır. Sosyal Medya ise kullanıcısı ile etkileşime giren ve iletişimin iki yönünü de kullanan bir alternatiftir. Bu nedenle sosyal medya açısından bilinmesi gereken en önemli unsur tüm kullanıcıların birbirlerine çeşitli ilişkiler ile bağlı olduğudur. Bu bağ ise bir pazarlamacı açısından en önemli materyaldir. Çünkü Sosyal Medya doğru kullanılırsa; tüketicinin isteyerek ve seçerek var olduğu bir mecrada ona geleneksel medyanın yaptığı gibi tacizkâr görünmemek ve mesajı gerçekten en doğru ortamda iletmek mümkündür.
 
İşte tüm bu sebeplerden dolayı sosyal medyayı doğru kullanmak sizin için çok önemli bir adım olacaktır. Sosyal medyanın işlevi sayesinde dünya üzerinde birçok insana ulaşıp, onlarla irtibata geçebilirsiniz. Sosyal medyanın bu gücü sayesinde birçok kültürü öğrenip, onlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Sosyal medyayı faydalı kullandığımız sürece bize katkısı çok fazla olacak bir mecradır.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler