Sözcü18, Fransız adayla aynı masada!

Sözcü18, Fransız adayla aynı masada!

Günlerdir Çankırı basınında yer alan "gurbetçi aday adayı" Sözcü18 ile aynı masada buluştu.

Geçtiğimiz hafta sonundan itibaren başta Çankırı yazılı basını olmak üzere internet sitelerinin sayfalarını dolduran "meçhul gurbetçi aday adayını" Sözcü18 haber merkezi önceki gün okuyucularına duyurmuştu.

Bugün Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki ve yazı ailemizin güçlü kalemi İbrahim Zencirci ile birlikte gurbetçi aday adayı Beşir Çaylak aynı masada buluştu.

Kendisine ulaştığımız Bekir Çaylak'ın Çankırı'da olduğunu öğrenince "buluşma randevusunun" Çankırı'da gerçekleşmesi gerekiyordu ve nitekim de öyle oldu.

İbrahim Zencirci İzmir'den, Vedat Beki de Ankara'dan Çankırı'ya gelerek haftalardır yazılı ve internet medyasını meşgul eden "Fransız adayını" (!) doğduğu topraklarda fotoğraflamak istedik!

Çünkü Beşir Çaylak bunu fazlasıyla hakediyordu! Boyalca doğumlu olmasına ve orada yaşamasına karşın nasıl olduysa "Yukarıözlü" oluvermiş ve de Ak Parti'ye "Fransa'dan faks çeken ismi belirsiz gurbetçi aday" sıfatına sokulmuştu!

BEŞİR ÇAYLAK'IN AĞZINDAN YAŞAM ÖYKÜSÜ
1965 Boyalca doğumlu Çaylak, ilkokul mezunu ve oto tamircisi. Sanayideki ustası Topal Abdullah! Meşhur traktör tamircisi!

Çankırı'da yaşadığı hayatın kendisine birşey katmayacağı düşüncesiyle 1987 yılında gittiği Fransa'da 24 yıldır ter akıtan, halen oto servis istasyonu ve inşaat taşeronluğu işiyle iştigal eden Beşir Çaylak, 28 Aralık'ta döndüğü Türkiye'de yıllık iznini geçirmekte.

Son hafta içinde Çankırı internet sitelerinde ve yazılı basınında yaşanan olayları ibretle izlediğini belirten Beşir Çaylak "Ben Ak Parti İl Başkanlığına faks falan çekmedim! Doğrudan kendim gittim ve partiye üye kaydı yaptırdım. Yukarıöz ile de bir ilgim yok! Ben doğma büyüme Boyalcalı'yım. Halen de burada oturuyorum." dedi.

Sözcü18 haber merkezinin önceki gün okuyucularıyla paylaştığı haber için "Sayfalarınızda fotoğrafımı görünce şaşırdım! Beni nasıl buldunuz doğrusu merak ediyorum" derken, milletvekilli aday adaylığı konusunda ise şunları söyledi:

AVRUPA MİLLETVEKİLLİĞİ OLMAZSA ÇANKIRI'DAN ADAY OLACAĞIM
"Halen TBMM'de Avrupa Milletvekilliği yasa tasarısı hazırlanmakta. Bu yasa çıktığında, ben Fransa'dan milletvekili adaylığı için müracaatta bulunacağım ve orada yaklaşık 75 bin kişinin oy kullanacağı bir seçimde aday olacağım. Başka aday çıkar mı bilmiyorum ama ben kesinlikle adayım. Ve seçimden de galip olarak çıkacağımı düşünüyorum."

Böylesine iddialı konuşan Beşir Çaylak, "Şayet Avrupa Milletvekilliği yasalaşmazsa, bu kez de Çankırı'dan aday adayı olacağım. Çankırı'yı layıkıyla temsil etme kavgası vereceğim. Bugüne kadar Çankırı'dan Çankırı'yı temsil noktasında vatandaşın gönlüne göre aday çıkmadı. Ben Çankırılı olarak yaşadığımız bu talihsizliği ortadan kaldırma mücadelesine her şeyimle varım." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler