Sözcü18 yazdı, Valisi de Belediye Başkanı da Sumitomo kapısında

Sözcü18 yazdı, Valisi de Belediye Başkanı da Sumitomo kapısında

Çankıı'nın lider haber portalı Sözcü18 gerek yaptığı haber gerekse habere getirdiği yorumlarla şehrin yöneticilerine ufuk açmaya devam ediyor. İşte son icraatimiz...

Sözcü18'in 21 Eylül 2018 tarihli "1074 Çankırıspor'a 'destek yemeği' tek kelime ile: Fiyasko" haberine ek olarak Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki'nin "Şehrin sanayicisi ve işadamları nerede?" başlıklı yorumu ses getirdi. Geride bıraktığımız hafta içerisinde başta Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş ile birlikte Belediye Başkanı Hüseyin Boz, 1074 Çankırıspor Kulübü Başkanı Alaaddin Arslan, Kulüp As Başkanı Mehmet Silahsız ve yöneticiler, Organize Sanayi bölgesinin önemli firmalarından Japon sermayeli Sumitomo Rubber AKO Lastik Fabrikası'nın kapısını çaldılar.

Vali Aktaş ve beraberindekiler, Sumitomo Rubber AKO Lastik Fabrikası CEO’su Masatsugu Nisgino ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Vali Hamdi Bilge Aktaş'ın CEO Masatsugu Nisgino'ya 1074 Çankırıspor'a sponsor olmaları konusunda teklifte bulunduğu ve fabrika yönetiminin gelen teklifi değerlendirerek önümüzdeki günlerde yanıt vereceği öğrenildi.

 

SADECE SUMITOMA DEĞİL! YERLİ ve de
MİLLİLER'İ ATLAMAYALIM!

Kaleme aldığım yazıyı 'tutarlı' bularak harekete geçen şehrin Valisine de, Belediye Başkanına da teşekkürler...

Buraya kadar güzel de... İş sadece Japon sermayesi Sumitomo'nun kapısına dayanmakla sınırlı kalmamalı!

Hani yerli ve milli sermaye?

Nerede yerli ve de sahte, daha doğrusu 'dandik' pehlivanlarımız?

MED-MAR da, ERNA-MAŞ da, MEGASAN MEDİKAL de, BERRAK Makarna da, UNTAŞ da, İKİZLER İnşaat da, ÖZ-CENK İnşaat de tek tek ziyaret edilmeli!

Çankırı'nın 'caba'cısı dahi atlanmamalı!

İşin daha da kestirmesi; Saydığım ve de sayamadığım diğer firmalar da işin içine dahil edilerek 50 kişilik bir liste çıkarılarak Vali Hamdi Bilge Aktaş'ın başkanlığında bir 'yemek' organize edilmeli... Ortaya da Çankırı'ya yakışan bir kazan konularak ağaların-beylerin cömertliklerini sergilemeleri talep edilmeli!

Yok öyle üç kuruşa beş köfte!

Çankırı'nın rantını yiyip Çankırı'ya ihanet edilmez!

Hele hele meydanı bulunca "Herşey Çankırı için" (!) riyakarlığını bugüne kadar sergileyenlerin maskesi aşağıya çekilmeli!

Japon sermayesi SUMITOMO'nun sayın Vali ve Belediye Başkanı'nın önerisini geri çevireceklerini düşünmüyorum. Yakışan bir sponsorluk önerisiyle gelebilirler. Lakin bütün işi Japon sermayesine yıkarak bu işten Çankırı'nın yerli ve de milli (!) dinamiklerini atlamak ya da onlara bu fırsatı vermek de hiç mi hiç adil olmaz, bunu da hatırlatayım!

Sayın Vali... Sayın Belediye Başkanı... Gelin şu işi dört koldan kuşatarak taçlandıralım...

Ne dersiniz?

Saygılarımla...

Vedat Beki

vali-aktas-dunlop-resim-101.png

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler