Sözcü18 yazı ailesinin güçlü kalemi Metin Yılmaz'ın acı günü

Sözcü18 yazı ailesinin güçlü kalemi Metin Yılmaz'ın acı günü

Sözcü18 yazı ailesinin güçlü kalemlerinden Metin Yılmaz'ın babası Tahsin Yılmaz vefat etti...

Sözcü18 Yazı Ailesi'nin güçlü kalemlerinden araştırmacı-yazar Metin Yılmaz'ın babası Tahsin Yılmaz, tedavi gördüğü Ankara/Eryaman Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Merhum Tahsin Yılmaz, yarın Korgun/Büyük Cami'de ikindi namazı sonrası kılınacak cenaze namazından sonra Korgun'da toprağa verilecek.

TAHSİN YILMAZ KİMDİR?

Kadıgil Ailesine mensup olan Tahsin Yılmaz, 25 Eylül 1930 yılında Çankırı, Korgun ilçe merkezinde doğdu.

1943 yılında Korgun İlkokulu'ndan mezun olduktan sonra, 2. Cihan Harbi devam ederken, İstanbul’a gitti. 1946 yılında Zeyrek Ortaokulu’ndan, 1949 yılında da birincilikle kazandığı İstanbul Halkalı Ziraat Okulu’ndan mezun oldu.

tahsin-yilmaz-resim-01.jpg

O dönemde meslek okullarının önü üniversiteye açık olmadığı için, 15 sene sonra dışarıdan lise diploması alarak; 1965 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni ikinci sırada kazandı. 1970 yılında Ziraat Fakültesi’nin Tarla Bitkileri Yetiştirme ve Islahı bölümünden mezun olduktan sonra teknik ve idari görevlerde bulundu. Çankırı Lisesi'nde Kimya ve Çankırı Öğretmen Okulu'nda Almanca öğretmenliği de yaptı. Bilecik ve Kırşehir Teknik Ziraat Müdürlüklerinden sonra Tarım Bakanlığı Teftiş Kurulu'nda görev aldı.

1980 askeri darbesinde resen emekli edildikten sonra verdiği 12 yıllık hukuk mücadelesinden sonra görevine geri döndü.

4 evladı olan Yılmaz 1995 yılında Bakanlık merkez teşkilatından emekli oldu.

MHP Kurucular Kurulu üyesi olan Tahsin Yılmaz, Almanca biliyordu. Yayınlanmış 18 kitabının yanı sıra memleket meselelerine dair bine yakın makalesi vardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler