Stadyumlar 'kapalı alan' oluyor

Stadyumlar 'kapalı alan' oluyor

AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin başkanlığındaki Alt Komisyon, pakete ilişkin çalışmasını tamamladı.

Polisin operasyon ve eylemlere ilişkin kamera görüntülerine “logo”lu ayar geliyor.  Meclis Anayasa Komisyonu’ndaki demokratikleşme paketinde yapılan bu değişiklikle, özellikle operasyon görüntülerinin savcılıklar dışında yerlere servis edilmesinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

POLİS “LOGO”LU ÇEKECEK
AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin başkanlığındaki Alt Komisyon, pakete ilişkin çalışmasını tamamladı. Pakette en önemli değişiklik, polis ve jandarma başta olmak üzere güvenlik güçlerinin operasyon ve toplumsal olaylardaki kamera kullanımına ilişkin yapıldı. Muhalefet, çekimin güvenlik güçlerince yapıldığının belli olması için kameraların üzerine “polis” ya da “jandarma” diye “logo” konulmasını önerdi. AK Parti’den buna, çekim yapan görevliler açısından güvenlik riski oluşturacağı gerekçesiyle itiraz geldi. Sonuçta da kameraların üzerine değil ancak görüntü içeriğine “logo” konulması kararlaştırıldı.

GÖRÜNTÜ SERVİSİNE ÖNLEM
Şahin de bu değişikliğe ilişkin Hürriyet’e, “Güvenlik güçlerinin kullandığı kameraların üzerinde değil ama çekimlerin içeriğinde bunun güvenlik kamerası olduğuna dair bir logo olacak. Bu değişiklik, bu görüntülerin suç unsunu taşıması halinde savcılıklar dışında başka bir yere servis yapılmasının önlenmesini amaçlamaktadır. Yine, bu görüntülerin nereden kaynaklı olduğunun bilinmesi halinde ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulabilmesi imkanı da sağlanmış olacak” bilgisini verdi.

STADYUMLAR KAPALI ALAN OLUYOR
Pakette yapılan bir başka değişiklikle stadyumlar da kapalı yerler olarak tanımlandı. Böylece, stadyumlarda da diğer kapalı alanlarda olduğu gibi gece yarısına kadar toplantı ve gösteri yapılabilecek. Mevcut uygulamada, toplantı ve gösteriler açık alanlarda hava kararıncaya, kapalı yerlerde ise gece 24.00’e kadar yapılabiliyor. Toplantı ve gösteri yürüyüşleriyle ilgili kararları almak üzere oluşturulacak kurulda o bölgenin belediye başkanının da yer alması pakete eklendi. Pakette, olaylar nedeniyle toplantı ve gösterinin sonlandırılması gerektiğinde, bu kararı alacak kurulun toplanamaması halinde kurul başkanının ilgili kolluk amirine bilgi vermesi yönünde değişikliğe gidildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler