Şu 68 STK BAŞKANInı bir görsek

Şu '68 STK BAŞKANI'nı bir görsek

Yeni hükümet konağının 'eski otogar' alanına yapılmasını isteyen '68 imzacı'dan kamuoyuna yazılı açıklama yapılırken temel soru gündeme geldi...

Sözcü18.com-ÖZEL HABER - Çankırı Sorumluluk Platformu temsilcileri, 'yeni hükümet konağı' ile ilgili olarak kamuoyunda yürütülen tartışmalar sürerken, '68 imzacı'nın son açıklaması beraberinde yeni soruyu gündeme getirdi:

- 68 imzacı STK Başkanı kimler?

İsterseniz önce yazılı açıklamayı okuyalım:

“Çankırı Sorumluluk Platformu adı altında toplanan ve Çankırı’daki 68 sivil toplum kuruluşunun kabul ettiği sonuç bildirgesi, milletvekilimiz sayın Hüseyin Filiz ve platform toplantısında seçilen komisyon üyeleri ile platformu oluşturan Çankırı Esnaf Kefalet ve Kredi Koop. ve Çankırı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Necati Akdoğan aracılığı ile İçişleri Bakanımız sayın Muammer Güler’e verilmiştir. Her şeyden önce bu platform Çankırı’daki binlerce kişiyi temsil eden, Çankırı’da yaşayan, Çankırı'da çocuklarını büyüten ve Çankırı’da kazanan STK başkanlarından oluşmaktadır.
 
Platformun kuruluş amacı, Çankırı'daki bazı grupların toplumda yaratmak istedikleri algıların aksine, hiçbir kurum ve kişilere karşı veya hiçbir siyasi düşüncenin arka bahçesi olarak oluşmamıştır. Platformun amacı, tamamen Çankırı’nın menfaatlerini düşünmektir. Bunun aksini düşünmek kötü niyettir.
 
Platformun sonuç bildirgesi özetle; Sayın Belediye Başkanı İrfan Dinç’in kabulü ile Eski Terminal olarak bilinen alana yeni Valilik binasının yapılması talebinden ibarettir. Komisyon üyeleri tarafından bu istek Sayın İçişleri Bakanına bildirilmiş, ayrıca yeni Valilik binasının, kamu hizmetlerinin daha hızlı ve ekonomik yerine getirilmesi adına yanlış bir yere yapılması durumunda,  Çankırı insanının önümüzdeki onlarca yılda uğrayacağı zararının telafisi imkansız olacağı belirtilmiştir. Bu yönü ile kamulaştırma, tahsis vb idari işlemler için biraz zaman verilmesi halinde, kamuoyunca benimsenen başkaca alternatif alanlarında değerlendirilebileceği sayın bakana iletilmiştir.
 
Sayın İçişleri Bakanımız Muammer Güler; Bakanlık olarak Çankırı STK’larının duyarlılığını önemsediğini ve kendisi için asıl olanın halkın istekleri olduğunu belirterek konu ile bizzat ilgileneceğini milletvekilimize ve komisyon üyelerine söylemiştir.
 
Saygıdeğer Çankırı kamuoyu;
 
İnsanların olduğu gibi bazı zamanlarda şehirlerinde gelecek yıllara ilişkin kaderlerini etkileyecek çok önemli kararlar alma durumları olabilir. Yeni Valilik binasının nereye yapılacağı kararı da şehrimizdeki tüm insanları etkileyecek önemli bir karardır. İnsanlar, nasıl önemli kararlarını verirken arkadaşlarına, dostlarına, yakın akrabalarına danışmak isterlerse, şehirlerinde, içerisinde barındırdığı STK’lara, onların üyelerine kısacası içinde yaşattığı insanlarına bu kararları alırken danışması gerekir. Bu danışma ve dayanışma şehre ruh verir, heyecan verir, her şeyden önemlisi güç verir. Sorumluluk platformu da şehrimize ruh ve güç vermek için oluşturulmuş ve karar almıştır. Platformun sonuç bildirgesi tüm ilgililerle paylaşılacaktır."
 
KİM BU 68 STK BAŞKANI?
"Çankırı Sorumluluk Platformu" adı altında oluşturulan ve altında '68 imza sahibi' olduğu iddia edilen 'imzacılar' kimler?
 
Bu sorunun yanıtını yapılan yazılı açıklamada bulmak mümkün:
 
"... Her şeyden önce bu platform Çankırı’daki binlerce kişiyi temsil eden, Çankırı’da yaşayan, Çankırı'da çocuklarını büyüten ve Çankırı’da kazanan STK başkanlarından oluşmaktadır."
 
Aynen böyle diyor yazılı açıklamadaki satırlar...
 
Şimdi sıra 'Çankırı Sorumluluk Platformu' sözcüsü konumundaki Necati Akdoğan'da:
 
- Binlerce kişiyi temsil eden 68 STK Başkanı'nı açıklar mısın sayın Akdoğan?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler