'Şu güne kadar çözüm diyenler neden şimdi savaş diyor'

'Şu güne kadar çözüm diyenler neden şimdi savaş diyor'

'Şu güne kadar çözüm diyenler neden şimdi savaş diyor' ​Şırnak'ta çatışmada yaşamını yitiren Yüzbaşı Ali Alkan'ın Osmaniye Büyük Cami'de düzenlenen cenaze töreninde milletvekillerine tepki gösterildi.

Son 3 haftada 6’ıncı şehidini veren Osmaniye’de öfke çığ gibi büyüdü. Şehit Yüzbaşı Ali Alkan’ın son yolculuğuna binlerce kişi katıldı. Şehidin kendisi gibi asker olan Yarbay ağabeyi Mehmet Alkan törene üniformasıyla katıldı.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki Ayvalık Jandarma Karakoluna düzenlenen terör saldırısında şehit olan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan, Osmaniye’de defnedildi.

YARBAY AĞABEY İSYAN ETTİ
Şehidin kendisi gibi asker olan Yarbay ağabeyi Mehmet Alkan törene üniformasıyla katıldı. Yaşananlara isyan eden şehidin ağabeyi kardeşinin tabutuna sarılarak, “Buranın vatan evladı, 32 yaşında, daha vatanına, sevdiklerine doymadı, dünyaya doymadı, bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Şu güne kadar ‘çözüm’ diyenler neden şimdi ‘sonuna kadar savaş’ diyor” dedi.

AKP’Lİ YETKİLİLERE TEPKİ
AKP Osmaniye Milletvekili Suat Önal ve AKP Osmaniye İl Başkanı Hamza Tor’un cenaze töreninin yapıldığı Enverul Hamit Büyük Camisi’ne gelmesiyle ortalık karıştı.

Cenazeye katılan grupların yarattığı  gerginlik sonrasında şehidin naaşı cenaze namazı kılınmadan Asri Mezarlığa götürüldü. Cenaze törenini katılan binlerce kişi, teröre lanet okudu. Yüzbaşı Alkan ile birlikte Osmaniye, son 3 hafta içinde 6’ncı şehidini verdi.

Baba Hasan Kalkan’ın rahatsızlanması üzerine Pazar gününe ertelenen cenaze törenine binlerce Osmaniyeli Katıldı. Şehidin cenazesi tekbir sesleri arasında Enverul Hamit Büyük Camisi’ne getirildiğinde gözyaşları sel gibi aktı. Şehidin ailesi, silah arkadaşlarının yanı sıra vatandaşlar ve görevli sağlık personeli de gözyaşlarını tutamadı. Ayakta durmakta güçlük çeken çocuklarının ve sağlık personelinin desteğiyle oğlunun tabutunun başına gelen Hasan Kalkan, tabutu öptükten sonra “Keşke ben öleydim” dedi.

AKP Osmaniye Milletvekili Suat Önal ve AKP Osmaniye İl Başkanı Hamza Tor’un, cenaze törenine gelmesiyle birlikte cenazeye katılanlar protesto ettiler. Bir anda ortalık karışırken şehit Yüzbaşı Kalkan’ın erkek kardeşlerinden biri, “Ben şehidin kardeşiyim. Cenaze namazının çapulcularla birlikte kılınmasına müsaade edemem. Cenazemizi alıp cenaze namazını alayda kıldıracağız" dedi. Şehidin ağabeyi Yarbay Mehmet Kalkan da bir an da kendini kaybederek tepki gösterdi. 

Namazın ardından tabutun başına gelen Yarbay Mehmet Alkan şehit kardeşine "Ali’m" diye seslendi ve hırsından şapkasını çıkarıp bağırarak, "Buradaki vatan evladı daha 32 yaşında. Vatanına, sevdiklerine doyamadı. Bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor" diye feryat etti.

Askerler tarafından omuzlara alınan şehit Yüzbaşı Ali Alkan’ın tabutu taşınırken ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan bu kez, "Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip ’Şehit olmak istiyorum’ diye bir şey yok. Git o zaman oraya git" diye haykırdı. Güçlükle sakinleştirilen şehit ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan, cenazenin defnedileceği mezarlığa polis otosunda götürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler